Ugrás a tartalomra

Tetten ért pillanatok

2024.03.20
07:09
2024.03.20
17:02
Forrás
Pannon RTV
A nagyváradi Stefan Tóth István fotóművész képeiből nyílt kiállítás a Népkör Magyar Művelődési Központban. A prémium tárlat Szerbiában Szabadkán látható először.

Tóth István Tetten ért pillanatok című gyűjteményes kiállítását három évvel ezelőtt a művész hetvenedik születésnapja alkalmából Nagyváradon a középkori várban mutatták be először, ahol fotómúzeumot alapított.

A fotós azt vallja, mindegy, hogy ki mivel alkot, a fontos, hogy mit: „Én mai napig is azt tartom, hogy a fotóművészetnek ez lenne a legnagyobb hivatása, hogy a másodperc töredékének az ezredrészében mutatja be azt a pillanatot, amit nem lehet megismételni.”

Tóth István fotóművészettel kapcsolatos hitvallása három szóból áll: alkotni, tanítani és népszerűsíteni. Fontosnak tartja, hogy a fotók állandó kiállítóteret kapjanak és értékesítésre kerüljenek.

Thurzó Sándor József, Brazíliában is tanító brácsás a fotóművész szinte minden kiállításán brácsázik.

„Körülbelül negyven éve dolgozom együtt az elnök urunkkal, és mindig minden kiállítás előtt megbeszéljük, hogy mi a téma, és ahhoz illesztem mindig a zenét. Most, mivel értékes retrospektív tárlat van, magyar számokkal jöttem.”

A képeket Vicai Olivér, a Pannónia Fotóklub elnöke méltatta.

Stefan Tóth István
Népkör
Thurzó Sándor József

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.