Ugrás a tartalomra

Tíz díj magyar vagy magyar vonatkozású előadásoknak a Steriján

2016.06.02
07:33
2017.10.13
12:50
Összesen tíz díjat szereztek magyar vagy magyar vonatkozású előadások a 61. Sterija Játékok elnevezésű szerbiai színházi fesztiválon Újvidéken
Összesen tíz díjat szereztek magyar vagy magyar vonatkozású előadások a 61. Sterija Játékok elnevezésű szerbiai színházi fesztiválon Újvidéken. A legjobb rendezésnek és a legjobb díszletnek járó díjat Urbán András kapta a Hazafiak című előadásért, amelyet a belgrádi Szerb Nemzeti Színházban rendezett. Ugyanez az előadás nyerte el a legjobb zenének járó elismerést, valamint a kritikusok díját is. A színészeknek járó egyik Sterija-díjat G. Erdélyi Hermina kapta a címszereplő megformálásáért a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának Édes Anna című előadásában. Szintén a legjobb színészeknek járó díj egyikét nyerte el Balázs Áron az Újvidéki Színház és az újvidéki Szerb Nemzeti Színház koprodukciójában létrehozott Hegedűs a háztetőn című előadásban Tevje, a tejesember szerepéért. A színész emellett az újvidéki Dnevnik napilap díját is kiérdemelte. Ez a darab kapta a legjobb jelmezért és a legjobb koreográfiáért járó elismerést, valamint a fesztivál közönségdíját is. A fesztivál fődíját a belgrádi Atelje 212 Színház Részegek című produkciója nyerte el. (MTI)

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.