Ugrás a tartalomra

Tizenöt szakkör egyetlen egyesületben

2023.06.15
15:19
2023.06.15
16:41
Forrás
Pannon RTV
Évadot zárt a Palics Magyar Művelődési Egyesület. Tizenöt szakkörben folyik a munka az óvodásoktól a nyugdíjasokig, és van olyan család, amelynek mindhárom generációja részt vesz az egyesület munkájában. Eseménydús év áll mögöttük.

A Palics Magyar Művelődési Egyesületben programból volt bőven az elmúlt egy évben. A záróműsorban a teljesség igénye nélkül vonultak fel az egyesületben működő szakkörök. A legkisebbek táncoltak, kórusban énekeltek, a nyugdíjasok citeráztak. Mind a tizenöt működő szekció nagy látogatottságnak örvend.

Csiszár Molnár Anna, elnök, Palics Magyar Művelődési Egyesület: „Tényleg emberfeletti teljesítmény az, ami itt megvalósult, főleg aki látja a hátterét is, hogy milyen lehetőségek és adottságok vannak ehhez. Bízom abban, hogy valamilyen megoldás fog születni arra vonatkozóan, hogy ezt intézményként lehessen működtetni, hiszen kívülről úgy látszik, mintha intézmény lenne, de itt minden önkéntes alapon folyik, állandó foglalkoztatottak nélkül. Ezt szerelemből nagyon sokáig nem lehet így csinálni.”

Az Orchidea kézművescsoport tavaly bekapcsolódott a Nemzeti Művelődési Intézet Szakkör nevű programjába. A Központ előcsarnokában állították ki nemezelt és hímzett alkotásaikat.

Kosányi Valéria, a kézimunkacsoport vezetője, Palics MME: „Hat hónapon át készítettük a dolgokat, ami azt jelenti, hogy tavaly szeptemberben kezdtük és most májusban fejeztük be. Nagyon sok munkánk volt. Huszonkét online lecke, és ahogy győztük, úgy haladtunk.”

A palicsi Művelődési Egyesület többgenerációs programot kínál.

Bukovec Melinda, tag, Palics MME: „Az egyesületbe én tornázni szoktam járni, a másik lányaim néptáncra, rajzra, néha kézműves foglalkozásokra.”

A rajzcsoportosok is összegyűjtötték és bemutatták munkáikat. Az egyesület ugyan hivatalosan évadot zárt, de a munka nyáron is folyik, táborba várják majd a gyerekeket.

Palics Magyar Művelődési Egyesület
Csiszár Molnár Anna
Kosányi Valéria
Bukovec Melinda

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.