Ugrás a tartalomra

Több mint 50 szavalóval tartották meg az 53. Népem költője versenyt

2023.02.24
13:20
2023.02.24
16:40
Forrás
Pannon RTV
Több mint 50 szavalóval tartották meg a „Népem költője” címet viselő szavalóversenyt a Csóka Művelődési és Oktatási Központban. Az eseményt 53. alkalommal szervezték meg.

Az általános iskola alsó tagozatos diákjai többnyire Petőfi Sándor, Bartos Erika és Juhász Magda verseket szavaltak, míg a felső tagozatos diákok Faludy György, Kányádi Sándor és Kosztolányi Dezső versekkel készültek.

Piri Emília, tanuló, Jovan Popović Általános Iskola, Csóka: „Nem nagyon izgulok, és Kosztolányi Dezsőtől az Akarsz-e játszani? című verset választottam.”

Mester Zsóka, tanuló, Jovan Popović Általános Iskola, Csóka: „Kányádi Sándortól a Vannak vidékek című verset szavalom és sokat gyakoroltunk. Annyira nem volt nehéz és azért ezt választottam, mert megtaláltam benne az érzéseimet.”

A felkészítésben nagy szerepet játszottak a tanárok. Különféle tanácsokkal látták el a szavalókat, de a legfontosabb az, hogy a gyermek szeresse és átérezze a verset – mondta Pámer-Pintér Patrícia, a padéi Szervó Mihály Általános Iskola felkészítő tanára.

„Úgy gondolom, hogy az a fontos, hogy szeressék a verseket, szeressenek szavalni, és ha valamelyik tényleg megérinti őket, akkor az a lényeg, hogy azt ők szívvel-lélekkel el tudják mondani.”

A Csóka községi szavalóversenyt 53. alkalommal szervezték meg.

Kobrehel Éva, igazgató, Csóka Művelődési és Oktatási Központ: „Ami még fontosabb számunkra, hogy a gyerekek időt szakítanak arra, hogy szebbnél-szebb verseket tanuljanak meg, közreműködve persze a tanítókkal, mi pedig élvezhetjük az előadásokat. nagy öröm számunkra, hogy az idén 55 gyermek jelentkezett.”

A szavalókat egy három tagból álló zsűri pontozta. A köszönőlevelek mellett a legjobbak továbbjutottak a körzeti szavalóversenyre, melyet szintén Csókán tartanak majd március 12-én.

Népem költője
szavalóverseny
Csóka

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.