Ugrás a tartalomra

Topolyán lépett fel a Mécsvirág (videó)

2016.11.23
10:17
Kortárs vajdasági költők verseivel, megzenésített műveivel, prózarészleteivel ismerkedhetett meg a topolyai közönség a zentai Mécsvirág együttes előadásában tegnap este
Kortárs vajdasági költők verseivel, megzenésített műveivel, prózarészleteivel ismerkedhetett meg a topolyai közönség a zentai Mécsvirág együttes előadásában tegnap este. Verebes Krnács Erika, Zsoldos Ervin és Szerda László Folyók fölött című zenés-verses összeállítása eddig csaknem 90 középiskolai előadással népszerűsítette a fiatalok körében a kortárs irodalmat. Most újabb turnéra indultak.        A Mécsvirág 10 állomásos turnéján helyi vendégelőadókat is meghív a műsorára. Kisimre Szerda Anna, Szűgyi Judit és a Csalóka zenekar Szerda László által megzenésített verseket adott elő. Kisimre Szerda Anna, népdalénekes, Topolya: „Topolyán is már több olyan dalt előadtunk, amit Szerda László zenésített meg, Szűgyi Jutkával énekeltünk már a március 15-i műsoron is, valamint most legutóbb az ’56-os műsorban a Csalóka kíséretében, és úgy gondoltam, hogy ez egy jó alkalom arra, hogy így is lásson bennünket a közönség.” Verebes Ernő, Beszédes István, Balogh Virág László, Domonkos István költők meg is zenésítették verseiket. Az ő dallamaik is felcsendültek Zsoldos Ervin megzenésítésein kívül. Zsoldos Ervin, verséneklő, Mécsvirág Együttes: „Felkértük Szerda Lászlót, aki segített nekünk ritmus szekcióval, és így ketten együtt egy különös hangulatot alakítottunk ki, ami végig viszi az est vonalát, tehát a különböző dalok mégis tudnak egységesen szólni.”



Számos szerző verseit, illetve prózarészleteit vonultatja fel a műsor. Verebes Krnács Erika, előadóművész, Mécsvirág együttes: „Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a kortárs irodalmat is megismerjük és megszeressük, sokszor nem úgy tálaljuk ezeket a verseket, nem úgy nyúlunk egy-egy költőhöz, hogy az könnyen befogadható legyen, mi igyekeztünk a tartalomra is odafigyelni, és hogy legyen benne egy kis játékosság.” Ma Csókán, december elsején Kishegyesen láthatja a Mécsvirág előadását a közönség. mecsvirag-s

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.