Ugrás a tartalomra

Tűzijáték, 40 színpad, 1000 fellépő - Elkezdődött az idei Exit Fesztivál

2022.07.08
10:54
2022.07.08
18:34
Forrás
Pannon RTV
Újvidék négy napra ismét a világ zenei központjává vált. A szervezők arra számítanak, hogy a fesztivál ideje alatt több, mint 200 ezer ember látogat el városba.

Az első napon tapasztaltak alapján ez könnyen meg is történhet, hiszen mintegy 42 ezer fesztiválozó vett részt a zenei rendezvényen. Komolyabb incidensekről nem érkeztek jelentések.

Látványos tűzijáték jelezte, hogy elkezdődött Újvidéken az Exit Fesztivál. A szervezők idén a béke fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. 

Ez alkalommal is a világ minden tájáról érkeztek látogatók a zenei rendezvényre. Szabad szállást már napok óta nem lehetett találni a városban, bulizni vágyó turisták ezrei árasztották el Újvidéket. A fesztiválozók azt mondják, az Exit egyebek között azért tud felejthetetlen élményt nyújtani, mert évről évre sikeresen képviseli a sokszínűséget.

Schmidt Szinetta, Szenttamás: „Ez a fiatalság és ez az energia, amit az Exit Fesztivál nyújt, szerintem nem lehet más fesztiválokon megérezni. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja meg és jöjjön el az Exit Fesztiválra. Azon kívül, hogy széles körű tartalom van, nagyon sok külföldi látogató van és sok mindenkivel lehet ismerkedni.”

Raghav, India: „Először vagyok itt és lenyűgöző a fesztivál. Nagyszerűek a bulik. Együtt vannak itt a világ mindenféle országaiból érkező emberek, és itt az egység szelleme uralkodik. A normális hétköznapokban nem így szokott lenni, az emberek formálisabbak. Itt viszont elengedik magukat, sokkal nyitottabbak. Ez lenyűgöző.”

Belépőjegyeket több, mint 100 országban vásároltak a fesztiválra.

Sara Janković, lemezlovas, Belgrád: „Miért jöjjenek az emberek az Exitre? Elsősorban az itt uralkodó energia miatt érdemes jönni. Amint valaki belép a fesztivál kapuin elönti az itt lévő emberek pozitív energiája. Ez az egyik legfőbb oka hogy sorozatban már negyedik éve jövök az Exitre.

Kaan, Törökország:
„- Az emberek nagyon jók itt.
- Először vagy itt a fesztiválon?
- Igen, először vagyok itt.
- Visszajössz még erre a fesztiválra?
- Természetesen igen.”

Az első napon olyan világsztárok fellépéseit élvezhette a közönség, mint az ausztrál rapper: Iggy Azalea, a holland elektronikus zenész: Afrojack, és a szintén elektronikus zenében utazó angliai Jax Jones. A régióbeli zenészek számára nagy lehetőségnek bizonyul a fesztiválon való fellépés. A Szerbiában is népszerű szlovén énekesnő: Senidah már másodszor koncertezett a nagyszínpadon. A közönség a legjobban legújabb slágerének eléneklését várta. Fellépése előtt az énekesnő elmondta: mindig szívesen énekli a Behute című dalt, ami a rajongóihoz szól.

Senidah, énekesnő, Szlovénia: „Ahogy minden másik fellépésemen, ha kell, ötször is eléneklem, mert az emberek szeretik azt a dalt. Én a közönségemnek énekelek. A dalok éneklése közben ők vannak a fejemben.”

Az Exit második napján olyan világhírű zenészek lépnek színpadra, mint a Nick Cave and the Bad Seeds ausztrál rockegyüttes, Maceo Plex amerikai elektronikus zenész, vagy a legendás skót punk-rock zenekar, a The Exploited. Belépőjegyet a pénteki napra 3990 dinárért lehet vásárolni.

Exit Fesztivál
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.