Ugrás a tartalomra

Újévváró koncertet adott a Szabadkai Zeneiskola

2017.12.09
10:09
2017.12.09
16:33
Forrás
Pannon RTV
Tegnap este megtartották a Szabadkai Zeneiskola újévváró koncertjét, amelyet a Raičević balettiskola diákjai is színesítettek.

Megtelt a szabadkai Népkör nézőtere péntek este. A koncertet a szabadkai Big Band nyitotta meg a Diggin' On James Brown című számmal.

Ozsvár Lilien, énekes, Big Band, Szabadka: „Felléptünk mi már a zeneiskolában a dzsessz nyilvános órán, és ott volt egy nagyon sikeres fellépésünk, és az igazgatónő meghívott minket, hogy itt is fellépjünk.”

Miután a már majdnem profik elhagyták a színpadot, teret engedhettek a kisebbeknek. Fellépett az alapfokú zeneiskola gitár-, vonós-, harmonika- és tamburazenekara, majd zárásképp a fúvószenekar kórussal kápráztatta el a füleket. Hogy a szemeket is kápráztassák, egy-egy előadás erejéig a Raičević balettiskola tanoncai is színre léptek.
Fekete Tamás a zenekar felkészítője maga hangszerelte a dalokat, amelyeket hallottunk a kis gitárosoktól.

Fekete Tamás, gitártanár, Szabadkai Zeneiskola: „Igazából az idén a diákok kívánsága volt ez, hogy ezeket játsszuk, és mivel nincs zenekarra, maximum gitár kvartettre, ezért fogtam ezeket a műveket, és átírtam úgy, ahogy nekik megfelelő lenne, természetesen a nívón, hogy ők ezt el tudják játszani.”

Dragana Nikolić, a Szabadkai Zeneiskola igazgatója elmondta, hogy ez a koncert egy látképet adott arról, hogy mennyi diákjuk is van, hiszen körülbelül 300 diák lépett, színpadra, illetve hogy mennyire széleskörű az oktatás a hangszerek terén.

Dragana Nikolić, igazgató, Szabadkai Zeneiskola: „Nagyon elégedett vagyok, és nagyon büszke vagyok a diákjainkra, mert olyan szépen elkészítették ezt a programot, és láttam, hogy élvezték ők is. Gratulálok a tanároknak, akik tényleg nagyon nagy munkát fektettek bele, ezt a sok gyereket össze kellett hozni, gyakorolni velük, minden héten kétszer, és ilyen szép műsort készíteni.”

A Zeneiskola köszönetét fejezte ki a Raičević balettiskolának a közreműködésükért.

Szabadkai Zeneiskola
koncert

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.