Ugrás a tartalomra

Ünnepel a kelebiai Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület (videó)

2016.12.18
14:08
Egyéves a kelebiai Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület
Egyéves a kelebiai Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület. Az évforduló alkalmából vasárnap megkoszorúzták a névadó Gaál Ferenc zeneszerző és karnagy sírját a szabadkai Bajai úti temetőben. Gaál Ferenc 1882-ben a Szabadkai Zeneiskola igazgatói posztját töltötte be, emellett a szabadkai Szent Teréz-székesegyház kórusának és zenekarának karmestere volt. A megemlékezésen részt vett Paskó Csaba, a művelődési egyesület elnöke, valamint Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke is. Az évforduló részeként a kelebiai templomban karácsonyi műsorral várták az érdeklődőket. Paskó Csaba, elnök, Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, Kelebia: „December 21-én lesz majd konkrétan egy éve, hogy a Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Kelebián sikeresen működik, nagyon szép eredményekkel. Ugyanakkor az intézményesített forma lehetővé tette, hogy a pályázatokon is sikeresen induljunk és akár a kiscsoportos, nagycsoportos néptáncosaink, akár a kis kórusunk, nagy kórusunk. Bízom benne, hogy további, más kezdeményezések is majd kialakulnak Kelebián, és méltó viselői lesznek Gaál Ferenc nevének.”



ünnep
művelődés
Kelebia

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.