Ugrás a tartalomra

Ünnepelt az újvidéki BTK

2016.12.02
10:40
2017.10.13
12:06
62. évfordulóját ünnepelte tegnap az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kara.

62. évfordulóját ünnepelte tegnap az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kara. Az egész napos születésnapi rendezvénysorozat keretében tartották meg a 9. Kultúrák Találkozása elnevezésű interdiszciplináris szimpóziumot, amelyen 80 szerbiai és külföldi kutató vett részt. Az ünnepség részeként megnyitották a 46 kortárs képzőművészeti alkotásból álló állandó tárlatot, amelynek létrejöttét a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium támogatta. Átadták az alap- és mesterképzésen legjobb tanulmányi eredményeket elért hallgatók jutalmait is, majd kiosztották a legjobb fiatal kutatónak járó elismerést, amelyet Stefan Pajović kapott a doktori disszertációjáért. Bejelentették, hogy a következő tanévtől a Bölcsészettudományi Karon a hallgatóknak lehetőségük nyílik a szociális munka, valamint az oktatásvezetői szakot is választani. (Magyar Szó)

kiállítás
Újvidéki Egyetem
születésnap
ünnepség
Btk
szimpózium

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.