Ugrás a tartalomra

Ünnepi műsor a magyar kultúra napján Tiszaszentmiklóson

2024.01.23
11:33
2024.01.23
16:50
Forrás
Pannon RTV
A fiatalok versekkel, dalokkal tették színessé a programot.

A helyi óvodások és az általános iskolások műsorával ünnepelték meg a magyar kultúra napját Tiszaszentmiklóson.

Lőrinc Renáta, Tiszaszentmiklós: „Szerintem ez az ünnep nagyon fontos, mert nagyon szép is a magyar kultúra. Legtöbbet beszélgetni szoktunk róla meg táncolni, énekelni. Az osztályfőnökünk a zenetanárunk is, nagyon jókat szoktunk énekelni.”

A kis településen ma is él a magyar kultúra. Őrzik, ápolják azt.

Reperger Miklós, elnök, Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör: „A létszám nem fontos, a lényeg az, hogy meg tudjuk ünnepelni amíg van erőnk, tudásunk, vannak gyerekek, akikkel meg tudjuk csinálni, addig mindig megünnepeljük. Eddig is ünnepeltük, megpróbáljuk az idén is és jövőre is remélem.”

Ez a program is jó példája annak, hogy egy kis közösségben talán még fontosabbak ezek a jeles alkalmak.

Tiszaszentmiklós
Reperger Miklós
Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.