Ugrás a tartalomra

Ünnepi szentmise Páduai Szent Antal napján

2023.06.11
13:54
2023.06.11
16:39
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap is gazdag programmal várták a Csantavérre látogatókat a falunap alkalmából. A délelőtti órákban ünnepi műsort szerveztek a falu központjában, majd sportrendezvényekkel koronázták meg a napot. Szent Antal napján szentmisével zárul a falunap.

Az egybegyűlteket először András Gyuricsin Attila, a csantavéri helyi közösség elnöke köszöntötte, majd a Hunyadi János Általános Iskola tanulóinak verses-mesés összeállítása következett. Kopasz Emma A cigány ügyvéd című népmesét adta elő.

Kopasz Emma, tanuló, Hunyadi János Á.I., Csantavér: „Van egy szegény ember, akinek úgy fizettek, hogy egy főtt tojást kapott, és el akar menni, mert nem fizetnek jól neki. Aki fizetett neki, az feljelentette a bíróságnál, és ki kell fizetnie az egészet.”

A kultúrműsor részeként a Mendicus Művészeti Központ tánccsoportjai is felléptek, akiket tamburazenekar kísért.

Vörös Róbert, elnök, Mendicus Művészeti Központ, Csantavér: „A nagy tánccsoportot két koreográfiával kísértük: az egyik szatmári, a másik pedig Dunántúli lánykarikázó. A kisebbik tamburazenekar sárközi zenét muzsikált, a nagyobbik zenekar, mi pedig örömzenét muzsikáltunk.”

A központi téren megtartott műsort a Flamenco Táncklub mazsorett gyerekcsoportjai zárták. A csantavéri egy aktív közösség, ezért a programokat több napra osztották, mondják a szervezők.

András Gyuricsin Attila, elnök, Csantavér HK: „A mai nap a kultúrprogram mellett kifejezetten sportnap, hiszen a futballpályán zajlik a hagyományos csantavéri falunapi focitorna. A focisták mellett a teniszezőink is összemérik erejüket, és a mai napra be van vegyítve egy kis röplabdaverseny is. Mindenki talál magának egy vagy több programot ebben a mi csantavéri falunapunkban.”

Mivel június 13-a Páduai Szent Antal napja, így a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise lesz a falunap záróeseménye, amelyet Lendvai Zoltán plébános celebrál.

Csantavér
falunap
sportrendezvény
Kopasz Emma
Vörös Róbert
Mendicus Művészeti Központ
András Gyuricsin Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.