Ugrás a tartalomra

Utcai zenészek és mutatványosok szórakoztatnak Újvidéken

2019.08.30
10:43
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Csütörtök este Újvidéken megkezdődött a Gradić-fest, az utcai zenészek fesztiválja, amely az idén augusztus 29-e és 31-e között várja látogatóit.

Pétervárad óvárosában van a fesztivál magja. A nyitóünnepség keretében csütörtökön este a karneváli tömeg Újvidék központjából indult meg Péterváradra.

A fesztivált a Beogradski Dixiland Orchestra nyitotta meg. Vladimir Racković, Beograd Dixiland Orchestra: „Egész Újvidék egy nagy karneváli menetet alkot, amely eljön ide, hogy charlstont táncoljon velünk és megérezze a múlt század húszas éveinek hangulatát.”

Az utcai zenészek idei fesztiválja a múlt század húszas éveinek jegyében zajlik. A fesztivál kísérőprogramjában a Fat and Cute is fellépett. A budapesti együttes tagjai máris megszerették a várost. Csúti Attila, Fat & Cute, Budapest: „Közvetlennek tűnnek az emberek, mindenki olyan laza, meg nyugodt, olyan békés az egész város.”

A fesztivál célja egyebek között az is, hogy újjáélessze, és idegenforgalmi látványossággá formálja a péterváradi óvárost. Olajos Anna, idegenvezető, Újvidék: „Hála annak, hogy Újvidék 2021-ben európai kultúrfőváros lesz, és az első EU-s pénzek amik ide érkeztek, a városka falújításába lettek befektetve.”

A fesztiválozás miatt a péterváradi hidat és az óváros főutcáját három napra lezárták. Az autózás 17 és hajnali 3 óra között tilos a péterváradi fesztiválvárosban. A tömegközlekedés kerülőutakon bonyolódik le a rendezvény időszakában, az idén is mindegyik program megtekintése ingyenes.

Újvidék
utcai zenészek
mutatványosok
fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.