Ugrás a tartalomra

Vajdasági koncertkörúton a Kaláka együttes

2016.12.03
08:51
Adventi koncertkörútra érkezik térségünkbe a Kossuth-díjas magyarországi Kaláka együttes, amely december 7
Adventi koncertkörútra érkezik térségünkbe a Kossuth-díjas magyarországi Kaláka együttes, amely december 7. és 9. között hat településen, Temerinben, Újvidéken, Tiszakálmánfalván, Muzslyán, Magyarszentmihályon és Törökkanizsán is színpadra lép. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, valamint karácsonyi versekre írt Kaláka-dalok is, amelyekkel ilyenkor, adventkor az együttes immár több mint három évtizede házról házra, templomról templomra, iskoláról iskolára jár, és minden évben legalább egy hetet határon túli magyarlakta vidékeken tölt – olvasható a vajdasági koncertsorozat ismertetőjében. A Kossuth-díjas együttes a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében, az Európa Kollégium közvetítésével érkezik térségünkbe, amelyeknek illetékesei minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak az ingyenes koncertekre. (Forrás: Vajdaság MA)

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.