Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A vak ember tükre - Miroslav Jovančić kiállítása Magyarkanizsán

2022.03.31
19:59
2022.04.01
15:13
Forrás
Pannon RTV
A tárlat a helyi Regionális Kreatív Műhely, a Cnesa OMI és a szabadkai Kortárs Képtár szervezésében valósult meg.

A vak ember tükre címmel nyílt meg Miroslav Jovančić kiállítása a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban csütörtök délután.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A festményekből álló tárlat Miroslav Jovančić elmúlt 13 évét fogja össze. A megnyitó alkalmával Bicskei Zoltán szervező elmondta, hogy értékes kiállításról van szó és mindenképp szerették volna bemutatni a magyarkanizsai közönségnek is. „Az a lényeg, hogy nagyon kevés valódi képzőművész, kézzel dolgozó művész van manapság a mai világban és sajnos a környékünkön is, aki a kézművesség nemes hagyományát szellemesíti meg, egyik ilyen ritka ember Miroslav Jovančić is. Egyre inkább megérik, egyre inkább beérik, ezért nagyon fontos, hogy az utolsó alkotó korszakából itt egy válogatást bemutassunk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az alkotó, Miroslav Jovančić elmondása szerint sok minden inspirálja. Festményeivel elsősorban az adott pillanatban megélt észleléseket, érzelmeket szeretné közvetíteni. „A festményeimen olyan dolgok vannak rögzítve, amelyeket én nem szeretnék elfelejteni, amelyekre szeretnék emlékezni és amelyeket szeretnék megőrizni az emlékeimben. Mindig arra törekszek, hogy ezek a pillanatokat, amiket adott pillanatban, helyzetben tudok észlelni, hogy rögtön próbáljak őket rögzíteni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A kiállítás április 15-éig tekinthető meg.

Miroslav Jovančić
Dobó Tihamér Képtár
festmények
tárlat

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.