Ugrás a tartalomra

A vak ember tükre - Miroslav Jovančić kiállítása Magyarkanizsán

2022.03.31
19:59
2022.04.01
15:13
Forrás
Pannon RTV
A tárlat a helyi Regionális Kreatív Műhely, a Cnesa OMI és a szabadkai Kortárs Képtár szervezésében valósult meg.

A vak ember tükre címmel nyílt meg Miroslav Jovančić kiállítása a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban csütörtök délután.

A festményekből álló tárlat Miroslav Jovančić elmúlt 13 évét fogja össze. A megnyitó alkalmával Bicskei Zoltán szervező elmondta, hogy értékes kiállításról van szó és mindenképp szerették volna bemutatni a magyarkanizsai közönségnek is. „Az a lényeg, hogy nagyon kevés valódi képzőművész, kézzel dolgozó művész van manapság a mai világban és sajnos a környékünkön is, aki a kézművesség nemes hagyományát szellemesíti meg, egyik ilyen ritka ember Miroslav Jovančić is. Egyre inkább megérik, egyre inkább beérik, ezért nagyon fontos, hogy az utolsó alkotó korszakából itt egy válogatást bemutassunk.”

Az alkotó, Miroslav Jovančić elmondása szerint sok minden inspirálja. Festményeivel elsősorban az adott pillanatban megélt észleléseket, érzelmeket szeretné közvetíteni. „A festményeimen olyan dolgok vannak rögzítve, amelyeket én nem szeretnék elfelejteni, amelyekre szeretnék emlékezni és amelyeket szeretnék megőrizni az emlékeimben. Mindig arra törekszek, hogy ezek a pillanatokat, amiket adott pillanatban, helyzetben tudok észlelni, hogy rögtön próbáljak őket rögzíteni.”

A kiállítás április 15-éig tekinthető meg.

Miroslav Jovančić
Dobó Tihamér Képtár
festmények
tárlat

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.