Ugrás a tartalomra

Vasárnap kezdődik a 30. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán

2023.09.15
15:17
2023.09.15
17:57
Forrás
Pannon RTV
A versenyprogramban 14 előadás vesz majd részt.

A fesztivál fődíja mellett kiosztják a legjobb előadásnak, a legjobb rendezésnek, a legjobb forgatókönyvnek, a legjobb zenének, a legjobb báboknak, a legjobb színészi vagy animátori játéknak járó elismerést, illetve különdíjat adnak az eredetiségért és a fantáziáért is. A rendezvény jövő pénteken zárul.

Zoran Đerić, igazgató és szelektor, Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál, Szabadka: „Összesen 119 jelentkezés érkezett a fesztiválra 38 országból, az összes kontinensről, szóval az egész világról. A legtöbb színház jelentkezése, tehát 14, Szerbiából érkezett Bulgáriából 8, Montenegróból, illetve Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából 7. Olaszországból 5 színház. Szlovákiából, Magyarosságról és Franciaországból 4. Brazíliából 3 színdarab, ahogy Németországból és Romániából is. Svájcból 2 előadás jelentkezett, illetve Spanyolországból, Csehországból, Iránból, Észtországból és Kínából is. Dél-Koreából, Argentinéból, Portugáliából, Örményországból, Ukrajnából, Mexikóból, Algériából, Indonéziából, Grúziából, Törökországból, Kolumbiából, Kanadából, Lengyelországból, Ciprusról, Izraelből, Szlovéniából és Amerikából egy jelentkezett.”

Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál
Szabadka
Zoran Đerić

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.