Ugrás a tartalomra

Vasárnap kezdődik a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál

2022.09.16
19:20
2022.09.16
19:26
Forrás
Pannon RTV
Tizenegy ország tizennégy előadását láthatja a közönség a vasárnap kezdődő 29. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon Szabadkán.

A hat napon át tartó rendezvény versenyprogramjában többek között magyar, horvát, olasz, francia, spanyol, indonéz és görög előadások váltják majd egymást 10, 12 és 17 órai kezdettel. A belépés díjtalan, azonban a szervezők arra kérik a látogatókat, hogy előzetesen foglaljanak helyet a kiszemelt előadásra.

Ez alkalommal is átadják a Kis herceg-életműdíjat, amit idén két művésznek ítéltek oda, Marijana Petrovićnak, a belgrádi Duško Radović gyermekszínház színészének és dramaturgjának, valamint Viktor Šrajman orosz-izraeli rendezőnek. Az elismerést a rendezvény megnyitóján vehetik át, amit vasárnap 18 órától szerveznek meg a Szabadkai Gyermekszínházban.

Az első előadást, egy horvát produkciót, még aznap, a megnyitót követően láthatja a közönség 19 órától a Jadran színpadán. Ezenkívül kísérőprogramokkal is készülnek a szervezők. Könyvbemutatók, kiállítások lesznek a Szabadegyetemen, illetve műhelymunkákban és tudományos, nemzetközi fórumon is részt vehetnek az érdeklődők.

Ilija Tatić, igazgató, Szabadegyetem, Szabadka: „Zoran Đerić, a fesztivál szelektora ezt a 14 előadást választotta ki a jelentkező több mint 150 gyermekelőadásból. Örülünk, hogy 150 gyermekelőadásból válogathattunk, mert ez azt mutatja, hogy a világszerte uralkodó válság ellenére és a színházak körülményes pénzügyi helyzete ellenére a színházak vendégszerepelnek, különösen a másik kontinensekről érkezők, és ez mutatja, hogy a fesztiválunkat ismerik, hogy az minőségi, és mindenki igyekszik eljutni hozzánk.”

Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál
Szabadka

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.