Ugrás a tartalomra

Végeláthatatlan víz

2023.10.30
13:58
2023.10.30
16:57
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel mutatta be ma a bácsfeketehegyi Vajda Noa Pálma önálló verses műsorát az óbecsei Than Emlékházban.

A fiatal Kazinczy-díjas szavaló Lackfi János, Varró Dániel, Rónay György és mások versei mellett egy saját versét és nagyapja, Vajda Gábor irodalomtörténész kiadatlan költeményeit is megszólaltatta, így tisztelgett az emléke előtt. Vajda Gábort irodalomkritikusi munkájáért ,,magányos óriásnak’’ nevezték.

Vajda Noa Pálma: „A magányos óriás elnevezést tulajdonképpen azért kapta, mert Vajdaságban talán nem ő volt az egyetlen, viszont nagyon kevesen harcoltak a magyarságért, és a szövegeken keresztül ezt szeretném bemutatni a legjobban, hogy a jobb jövőért harcolt. Az előadás előrehaladtával látni majd a versekben, hogy elég morbid megközelítése a jövőnek, úgyhogy ezzel szeretném kicsit bemutatni a nézőknek.”

Vajda Noa Pálma

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.