Ugrás a tartalomra

Véget ért az Énekelt Versek 23. Zentai Fesztiválja

2018.05.13
07:44
2018.05.13
16:32
Forrás
Pannon RTV
A záróesten az első díjas, a Kaláka és Máté Gábor lépett fel.

A szombati gálaműsoron az első díjas Apró Anna előadta díjazott megzenésített verseit, majd a Kaláka együttes és Máté Gábor színész lépett fel. Az előadóművészek Kosztolányi Dezső verseiből és prózáiból adtak elő válogatást.

Az 1969-ben alakult Kaláka együttes tagjait telt ház fogadta Zentán. Piszár István rendszeres látogatója az együttes koncertjeinek. „Ez annyira régi történet. Még kicsik voltak a lányaim, és a Gryllus testvérpárnak volt egy műsora a tévében, amit minden nap vetítettek. Akkor annyira megszerettük őket, hogy hacsak lehet, minden alkalommal itt vagyunk.”

A Kaláka együttes tagjai Kosztolányi Dezső megzenésített verseivel kedveskedtek az Akarsz-e játszani? című koncerten. Radványi Balázs, a Kaláka tagja: „Amennyi ismeretet ő magába gyűjtött, azt mind a versekbe sűrítette. Mi egy kis zenei kísérettel, illetve Máté Gábor prózarészleteivel ezeket próbáljuk úgy tálalni, hogy a közönség ne fogadhassa másképp, csak nagyon jól.”

Az Énekelt Versek 23. Zentai Fesztiválja a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ közös szervezésében jött létre. A Kaláka már a kezdetektől állandó vendége a fesztiválnak, mondta el Hugyik Richárd, a Központ igazgatója. „A Kaláka akkor és azóta is minden évben jön, mert meghívjuk. Fellépnek különböző vendégekkel. Ez egy ilyen hagyománnyá, tradícióvá vált. Ezen kívül a tájolás kapcsán és a gyermekprogramok kapcsán is ebben a kulturális közegben mozgó irodalmi csoportokat, illetve zenekarokat is meg szoktunk hívni.”

Hugyik Richárd hozzátette, az Énekelt Versek Zentai Fesztiválja évek óta sikeresnek mondható, hiszen a magas művészeti alkotásokat kapcsolja össze a zenével.

Énekelt Versek Zentai Fesztiválja
Kaláka
Apró Anna
Máté Gábor

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.