Ugrás a tartalomra

Véget ért a térség legnagyobb alternatív színházi szemléje

2023.11.26
20:36
2023.11.27
16:40
Forrás
Pannon RTV
Szlovén előadás zárta a tizenötödik Desiré fesztivált Szabadkán.

Az egy hét alatt bosnyák, szerb, magyarországi és három szlovén produkciót is láthattak, valamint a kortárs improvizatív Jazziré is részévé vált a fesztiválnak.

Véget ért a Hit Me Baby Final Time szlogent viselő, a térség legnagyobb alternatív színházi szemléje. A szervezők a rendelkezésre álló anyagi keretet a régió legnevesebb társulatainak meghívására fordították. A fesztivál igazgatója elmondta, hogy olyan előadások kerültek a 15. Desiré programjába, amelyek azzal a valósággal foglalkoznak, amelyben élünk.

Proics Lilla, színházi kritikus, Magyarország: „Ezek olyan előadások voltak az idén is, amiért érdemes ideutazni. Nagyon különleges a magyar színházhoz szokott nézőnek, performatívabb, nyersebb, erőteljesebb, bátrabb, nagyobb kockázatot vállal.”

A fesztivál élményét a Desiré összeszokott csapata teszi évről-évre emlékezetessé. A fesztivál közönségének körében viszont egyre inkább fellelhetők új arcok. Vujinović Dejan, szervező, sajtófelelős, Desiré fesztivál: „Vannak újak, diákok is jönnek, egyetemista hallgatók, akár más városokból is és felfrissült a Desiré közönsége is.”

Az idei Desirének ugyan vége, azonban az alternatív zenét kedvelőket a Jazziré várja továbbra is a Kosztolányi Dezső Színházba.

Desiré
Proics Lilla
Vujinović Dejan

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.