Ugrás a tartalomra

Versekkel és dalokkal ünnepelték az első magyar királyt Újvidéken

2023.08.21
10:52
2023.08.21
17:49
Forrás
Pannon RTV
Szent István örökségére emlékeztek az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban. A megújult épület teljesen megtelt az államalapító atyánk tiszteletére tartott ünnepségr

Versekkel és dalokkal ünnepelték az első magyar királyt, Szent Istvánt az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban. Az ünnep telt házas volt, aminek a szervezők nagyon is örültek, hiszen a felújítás óta ez az első nagy rendezvény az épületben.

Király Károly, a Petőfi Sándor MMK igazgatója: „Tele van a szívünk, boldogok vagyunk, hogy egy pár év kihagyás után újra tudtuk fogadni az újvidéki és az Újvidék környéki magyarságot ezen a nagy magyar ünnepen. Itt közösen tudunk ünnepelni, együtt lenni és megélni magyarságunkat és kultúránkat.”

Szent István a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb alakja és amellett, hogy a magyar keresztény állam megteremtője, fontos intelmeket hagyott utódjaira melyek mái napig érvényesek és fontosak az újvidéki magyarság számára is – mondta Vicsek Annamária, oktatási államtitkár, a VMSZ újvidéki városi szervezetének elnöke.

„Olyan intelmeket, olyan jó tanácsokat adott fiának amelyeket mi is megszívlelhetünk, tehát olyan erényekről, olyan türelemről, olyan jóságról meg olyan tulajdonságokról van szó, amik nekünk is a javunkra válhatnak. Azt hiszem, hogy ez lehet talán Szent István legfontosabb üzenete augusztus huszadikán a számunkra.”

Az ünneplőket a műsor után nagy mulatság várta a központ udvarában. Frissítők, hagyományos lángos, kürtös kalács, valamint zenei mulatság zárta az ünnepi rendezvényt.

Szent István
Újvidék
Király Károly
Vicsek Annamária

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.