Ugrás a tartalomra

Vidd hírét az igazaknak

2018.05.09
07:38
2018.05.09
16:47
Forrás
Pannon RTV
A Nyári Mozi Színházi Közösség új előadását kedden láthatta a közönség Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban.

A Vidd hírét az igazaknak emlékére készített munkabemutató Marlo Morgan nemzetközi hírű bestseller regényének története, amelyben egy diákokból álló csoport egy közös olvasás közben felfedezi magának az Ausztrália ősi kultúráját őrző, misztikus világot.

Egy történetet nem feltétlenül a valóságtartalma tesz valóságossá. Marlo Morgan nagy sikerű könyve az amerikai doktornő kalandos és igen elgondolkodtató története sokak világlátását formálta. A könyv inspirálta előadás több különböző kérdést is feszeget. Verebes Judit, színész: „Hogy élünk a természetben, van-e egyáltalán viszonyunk a természettel? Egymással mi a viszonyunk, hogyan kommunikálunk? Hogy élnek más emberek? Hogy élnek Ázsiában és Afrikában?”

A rendező azt kérte a színészektől, hogy önmagukat játsszák.

Stanislava Orlović, színész: „A mi privát véleményünket mondjuk el a könyvről, ezek spontán beszélgetésekből alakultak ki, mindenki elmondta a véleményét és kialakult egy pro és egy kontra tábor, ez csapott össze. Ezekből a beszélgetésekből megmaradt az, amit felhasználunk az előadásban, azok a motívumok, amik alapján felépítjük.”

Döbrei Dénest Hernyák György, az Újvidéki Színművészeti Akadémia tanára kérte fel, hogy az ötödéves hallgatókkal készítsen egy előadást. Döbrei Dénes, rendező: „Én nagyon szeretném, ha ez folytatódna. Minden alkalommal, amikor a diákok eljutnak az ötödik évig, akkor kapnak egy rendezőt akivel új gondolatokat, új előadást hoznak létre. Mivel ez mesterfokozat, akkor legyen egy mestermű.”

Az előadást hangszeren Brestyánszki Bernadett és Dina kísérte.

Szabadka
Nyári Mozi Színházi Közösség
Kosztolányi Dezső Színház
Marlo Morgan

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.