Ugrás a tartalomra

Vidult Szilágyi

2021.12.12
11:12
2021.12.12
16:54
Forrás
Pannon RTV
Vidám estet tartottak Szilágyin. A helyi József Attila Művelődési Egyesület már 2007 óta szervez ilyen esteket minden évben. Felléptek az egyesület legkisebbjei, gyermek és felnőtt színjátszói, valamint a népdalkórusok tagjai.

Francia Fábián óvodás kora óta a József Attila Művelődési Egyesület színjátszója. A 19 éves gimnazista fiú Magyarországon tanul, de minden hétvégén haza jár Szilágyira, ilyenkor alig várja a próbákat. A Zsákutca című előadást mutatták be. A közönség a hasát fogta a nevetéstől.

„Arról szól, hogy a világbank elnöke ellátogat a kis városkába, és mivel ez egy nagyon nagy ember, aki eljön hozzánk, az utcát rendbe kell tenni, minden rendben kell, hogy legyen, a látszatot megcsinálni, és a végén, amikor minden kész, keresztül megy a delegáció a falun, és sajnos az utcát, amit elkészítettünk, az egy zsákutca, és belerontanak a falba, és ez okozza a végén a poént.”

A művelődési egyesület már 80 éve működik önerőből.

Surján Csaba, elnök, József Attila Művelődési Egyesület, Szilágyi: „Ezt nem szabad abbahagyni. Ebben a kályhában, amit szintén pályázat útján nyertünk, nem a hamut őrizzük, hanem a lángot fogjuk továbbadni. Sajnos új tagokat még nehezebb toborozni, ahányan vagyunk, annyian ezt véghez visszük, és remélem, hogy még éveken keresztül ez így fog működni.”

A rendezvényen ünnepelték továbbá a Búzavirág menyecskekórus fennállásának 20., valamint a Borvirág férfikórus fennállásának 10. évfordulóját. Rengeteg volt az érdeklődő, telt ház előtt szerepelt az egyesület.

József Attila Művelődési Egyesület
Szilágyi
Vidám est
Búzavirág menyecskekórus
Borvirág férfikórus

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.