Ugrás a tartalomra

Villon-balladák a Zentai Magyar Kamaraszínházban (videó)

2016.12.21
12:25
Nagy sikerrel mutatta be kedd este legújabb előadását a Zentai Magyar Kamaraszínház, amelynek színművésze, Dévai Zoltán François Villon balladáinak Faludy György által átköltött változatai alapján készítette el a Senki fia című monodrámáját
Nagy sikerrel mutatta be kedd este legújabb előadását a Zentai Magyar Kamaraszínház, amelynek színművésze, Dévai Zoltán François Villon balladáinak Faludy György által átköltött változatai alapján készítette el a Senki fia című monodrámáját. Dévai Zoltán már régóta szeretett volna komolyabban is foglalkozni Villon balladáival, amelyek feldolgozása komoly kihívást jelentett számára, a Villonnal való azonosulás azonban nem okozott neki különösebb nehézséget. A Senki fia című előadás alkotója abban bízik, a nézők a produkció megtekintése során nemcsak Villon alakjához kerülnek majd közelebb, hanem a költő balladáinak különleges világához is.



Dévai Zoltán, színész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Én nem voltam hű az életvonalához, egy-két történetet, ami később történt vele, előrébb hoztam, és fordítva, azért, hogy kaphassak egy kerek történetet, egy pár szálat összefontam, és igazából arról szól ez a történet, hogy itt van Villon, aki várja az ítéletet, és addig elmeséli a saját élettörténetét.”
Villon
balladák
Zentai Magyar Kamaraszínház
Dévai Zoltán

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.