Ugrás a tartalomra

Virul és pirul a 3+2 együttes - A vajdasági zene sikercsapata

2023.04.25
21:31
2023.04.25
21:43
Forrás
Pannon RTV
A 3+2 együttes a vajdasági magyar könnyűzene talán legismertebb és legsikeresebb csapata.

Ki ne ismerné a Kicsiny falum, a Halvány őszi rózsa vagy éppen a Kombiné című dalok általuk játszott változatát. A nyolcvanas évek közepétől az egykori Jugoszlávia, a Kárpát-medence és a nagyvilág magyarsága is mulat a zenéjükre. A közel négy évtizede működő zenekar ma is aktív szereplője a fesztiváloknak, falunapoknak, ünnepségeknek. A frontemberrel az együttes mindennapjairól beszélgetett a Közügyek stábja.

A Kicsiny falum az egyik legismertebb 3+2 dal. Bugyi Zoltán 14 éves volt, amikor 1974-ben két testvérével megalapították első formációjukat Ürményházán. A zenekar négy főből állt, és akkoriban "3+1" néven futott. Édesapjuk vendéglőjében rendszeresen felléptek, de kezdetben még nem a mulatós dalok világában mozogtak, hanem klasszikus rockzenét játszottak. A frontember csaknem 50 év távlatából úgy emlékszik vissza, hogy nem az volt a fő céljuk, hogy nagy sikert érjenek el, egyszerűen csak zenélni akartak és jól érezni magukat.

Az átütő sikert 1986-ban érték el az első lemezük megjelenésével. Rögös út vezetett a kiadáshoz, de miután megjelentették a lemezt az első két hétben közel 12 ezer példány kelt el belőle. Innen kezdve nem nagy túlzással szinte az egész világot körbeutazták. Ausztráliába például többször is eljutottak.

A 3+2 töretlenül koncertezik már közel negyven éve. Fellépéseiken rendre telt ház van, zenéjük és előadásmódjuk pedig magával ragadja a közönséget. Bár sok tag cserélődött az évek során, Zoltán büszke arra, hogy mind a mai napig energikusan tud működni a felállás, és kitartó munkájuknak köszönhetően továbbra is sok a megkeresés.

3+2
Bugyi Zoltán
Kombiné
Halvány őszi rózsa
Kicsiny falum

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.