Ugrás a tartalomra

Visszatérés az eredeti értékekhez

2018.09.29
07:32
2018.09.29
15:34
Forrás
Pannon RTV
Péntek este mutatták be Lennert Móger Tímea legújabb verseskötetét, amely a Homo labilis címet viseli. A kiadvány négy tematikus ciklusból áll.

A szerző szerint kötetei szinte egymás nyúlványai. A mostani kötetben igyekezett megfogalmazni azokat az érzéseket, amik egyénileg és közösségileg is jellemzik a nyugat-bácskai tájat, illetve a vajdasági vagy globálisabb jellegű kétségekről, emberi küzdelmekről szólnak.

Lennert Móger Tímea, a kötet szerzője: „Van itt minden. Közösséggel kapcsolatos érzések is, az én ragaszkodásom a közösségemhez, a tájhoz, amelyben élek. Aztán van benne szerelem is, a férfi és a nő viszonya, kapcsolata, ennek a boncolgatása, és hát igazából az egész, ha röviden akarnám elmondani, hogy miről szól a kötet, akkor azt mondanám, hogy a gyökerekhez próbálom visszahúzni az olvasókat egy kicsit, hogy próbáljunk az eredetünkhöz, az eredeti értékekhez visszatérni.”

Lennert Móger Tímea
Zenta
könyvbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.