Ugrás a tartalomra

Vizsgáztak az Újvidéki Művészeti Akadémia végzősei

2023.05.17
14:28
2023.05.17
15:39
Forrás
Pannon RTV
Pintér Béla Szutyok című előadását hozták el Szabadkára a Kosztolányi Dezső Színházba.

„Akit kevésbé szeretnek, sohasem tudja pontosan, miért is szeretik őt kevésbé.” A Szutyok című előadás könnyedén beszippantja a gyanútlan nézőt, remekül szórakoztat miközben észrevétlenül beleránt a mába és kegyetlenül szembesít: agresszióval, szélsőséges gondolkodással, bürökratizmus térnyerésével és a rasszizmussal. Erről is szól a Szutyok és arról, hogy ahol hiányzik a szeretet, ott helye lesz a gyűlöletnek. A végzősök idén rendhagyó módon három vizsgaelőadást is készítettek. A Táncot, a Šopalović vándortársulatot és Pálfi Ervin rendezésében a Szutykot.

Ágyas Ádám, színész: „Pálfi Ervin arra törekedett, hogy precízebb munkát csináljunk. Minden egyes mondatot újraismételtünk, akár százszor, míg nem jött ki belőlünk az érzés. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó tapasztalat volt mindannyiunknak és fontos volt így negyedéven megtapasztalni ezt a próbafolyamatot. Nekem speciel a Szutyok próbafolyamat eddig életem legproduktívabb és legjobb próbafolyamata volt.”

Szabó Regina a címszerepet játssza és nagyon nehéz volt megtapasztalnia, milyen érzés az, ha valakit nem szeretnek: „Eddig ez a szerep érintett meg legjobban, és a legtöbbet gondolkodtam azon, hogyan lehet úgy eljátszani valakit, akit ennyire nem szeretnek és aki ennyire szeretné, hogy szeressék és ez soha nem jön össze. Mindig szeretné, hogy jó legyen, de soha nem úgy sül el.”

A hét színész közül, akik idén végeztek az Újvidéki Művészeti Akadémián négyen már leszerződtek a vajdasági színházakhoz.

Újvidéki Művészeti Akadémia
Kosztolányi Dezső Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.