Ugrás a tartalomra

Vizuális időutazás

2023.05.24
16:12
2023.05.24
18:17
Forrás
Pannon RTV
Kiállítás nyílt a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium egykori diákjainak a munkáiból. A képtárlat mottója: Vizuális időutazás.

A művészek alkotásai mind technikában, mind kivitelezésben eltérnek. Egy közös dolog azonban mégis található az alkotók között, hiszen mindannyian ugyanabban az iskolában végezték tanulmányaikat, majd különböző művészeti szakok felé fordultak. A kiállítás egy hétig lesz megtekinthető a Svetozar Marković Gimnázium 23-as klubtermében.

Ristić Silvija, rajztanár, Svetozar Marković Gimnázium, Szabadka: „A kiállítás címe: Vizuális időutazás. Valójában az ötlet úgy született, hogy az iskolai Alumni klubban szoktuk bemutatni a volt diákjainkat, így jött az ötlet, hogy most bemutatunk művészeket. Valójában a kiállított alkotások különböznek, nem csak tematikailag, hanem technikailag, formailag is, dimenzióban is, de az, ami összeköti ezeket a művészeket, az az, hogy a Svetozar Marković Gimnáziumba jártak, vagy hogy jobban mondjam szabadkai gimnáziumba, mert ugye vannak köztük művészek, akik pontosan 70 éve érettségiztek itt, az iskolában.”

képkiállítás
Svetozar Marković Gimnázium
Ristić Silvija

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.