Ugrás a tartalomra

Vladimir Bajić Medijakult-díjas lett

2019.12.04
19:31
2019.12.04
19:36
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Sibalin György munkáját is elismerték Újvidéken.

Vladimir Bajić átvette Újvidéken a Medijakult-díjat. A pályázatra vajdasági kulturális tematikát feldolgozó dokumentumfilmmel lehetett jelentkezni. A beérkezett 12 pályamunkából 4 volt külföldi.

A győztes film Đuro Jaksić életéről szól. Vladimir Bajić, az elismerés nyertese, beszédében kiemelte, ez a díj nem csak az ő érdeme, hanem mindazoké, akik részt vettek a film forgatásán. „Đura Jaksić mint festő, mint költő, mint drámaíró részt vett a politikai életben történelmünk során. Azt gondolom, hogy olyan művet készítettünk, amely kellemes időtöltést jelent nézőink számára. Számomra ez nem munka. Azt csinálom, amit szeretek.”

Klemm József, a zsűri tagja kiemelte, a korábbi évekhez képest nőtt a pályaművek száma. Hozzátette, nagy előrelépésnek számít, hogy sikerült külföldi stúdiókat is bevonni. „A jók közül a legjobbat választottuk ki. Ez Đura Jaksić újvidéki napjairól szól. Végre a mi alkotóink is elkezdtek különös módon viszonyulni a dokumentumfilmekhez, méghozzá oly módon, hogy keverik a játékfilm és a dokumentumfilm elemeit.”

Idén első alkalommal különdíjat is átadtak, amelyet a budapesti Sibalin György vehetett át. Alkotása Milan Konjovič zombori festő életét dolgozza fel.

Vladimir Bajić
Medijakult-díj
Sibalin György
film
dokumentumfilm
Klemm József

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.