Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zene határok nélkül

2022.12.09
13:29
2022.12.09
15:39
Forrás
Pannon RTV
A Zene határok nélkül elnevezésű koncertsorozat keretében Ivan Otašević lép fel Szabadkán.

A banja lukai hegedűművész a Városháza dísztermében koncertezik december 13-án, 19 órakor. Többek között César Franck, Szalatnyai Hubay Jenő, Ástor Piazzolla zeneszerzők művei csendülnek majd fel, de meglepetéssel is készül a boszniai Szerb Köztársaságból érkező művész. A belépődíj 400 dinár.

Zsiga Pál, igazgató, Szabadkai Filharmónia: „A szabadkai közönségnek illetve az európai közönségnek az itteni zenészeket is meg kell ismerniük. Az ilyen koprodukció, együttműködés az nagyon sokat jelent a mi zenészeinknek is és az Európa más városaiban élő zenészeknek is, mert ki tudjuk egymást segíteni. Ez a járvány után, mivel az ideje alatt nehéz volt fellépni vagy koncertezni, úgy, hogy megpróbáljuk visszahozni a régi, jó bevált módszert illetve szokást, ami annak idején volt.”

Zene határok nélkül
Zsiga Pál
Szabadkai Filharmónia

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.