Ugrás a tartalomra

Zenés közönségtalálkozó Kovács Frigyessel a Délvidék Házban

2023.11.07
13:58
2023.11.07
14:12
Forrás
közlemény
A rendezvény csütörtökön 18 órakor kezdődik a szegedi Délvidék Házban.

 A délvidéki színjátszás napja alkalmából zenés közönségtalálkozót szervez a szegedi Délvidék Ház. Kovács Frigyes, Jászai Mari-díjas színésszel, rendezővel és Oláh Tamás teatrológussal Vörös Gábor, az Újvidéki Rádió munkatársa beszélget. Az estet Bakos Árpád színesíti dalaival.

Kovács Frigyes Jászai Mari-díjas színész, rendező, tanár, és színházalapító. Nevéhez fűződik a délvidéki színjátszás napja, melynek részeként létrehozta a Felolvasó színházat, amely kortárs vajdasági magyar drámák megszületését serkenti. Tanára, Pataki László tiszteletére megalapította a Pataki gyűrű-díjat , a vajdasági magyar színjátszás legrangosabb elismerését. Megalapította a ma is működő Kosztolányi Színházat, legkedvesebb „gyermekének” mégis a Tanyaszínházat tartja.

Az 1978-ban életre hívott Tanyaszínház korábban csacsifogattal, ma már traktorral járja a falvakat. A társulat olyan helyekre megy, ahol nincs alkalmas terem a kőszínházak előadásainak befogadására. A Kárpát-medencében egyedülálló társulat vendégszerepelt már a  Muravidéken, Horvátország magyarlakta településein és Magyarországon is.

Önálló előadásaival mint például Arany János Toldijával több, mint 300 alkalommal lépett közönség elé, illetve idén, a Petőfi-emlékévben részt vállalt a 45 éves Tanyaszínház munkájában.

 

 

Kovács Frigyes
Szeged
Délvidék Ház

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.