Ugrás a tartalomra

Zenés sokadalom Palicson

2018.05.26
13:26
2018.05.26
16:41
Forrás
Pannon RTV
Negyedik alkalommal várja a közönséget a Folk Music Fest népzenei fesztivál. A szervezők ezzel - az Orbán napok keretében szervezett - eseménnyel szeretnék közelebb hozni a népzenét mindenkihez.

A Folk Music Fest népzenei fesztiválra idén is színvonalas előadóművészek érkeztek. A rendezvény első estjén fellépett a Kobzás, a Suhancok néptánc bemutatót tartottak, és koncertet adott a Danubia Tamburazenekar is. Szabó Szlaven, tag, Danubia Tamburazenekar: „Tulajdonképpen, ha előtte még megyünk valamilyen fesztiválra, akkor arra ugyanúgy felkészülünk, és akkor azt előadjuk itt is.”

A Danubia Tamburazenekar színes repertoárral készült. Csurai Attila zenekarvezető, Danubia Tamburazenekar: „Mivel Vajdaságba jöttünk, itt megfér a magyar zene, a szerb zene, illetve a horvát népzene is egyaránt.”

A népzenei sokadalom olyanokhoz is eljutott, akiknek nincs mindennap lehetőségük élvezni a népzenét. Juhász Gábor, szervező, Folk Music Fest: „A népzenét olyan közegbe hozni, ahol sok embert elér. Palicson én azt gondolom, nagyon sok turista, sok olyan ember megfordul, aki nem mindennap hallgat népzenét. Ennek az egésznek a célja, hogy megismertesse a magyar népzenét olyan emberekkel, akikhez ritkán jut el.”

A Folk Music Fest ma este is várja a közönséget a palicsi Vigadó teraszára. 19 órától fellép a Juhász zenekar, majd a Duhaj Banda, a Pengető és a Bodros tamburazenekar. Az est sztárvendége az erdélyi Heveder zenekar lesz. Érdemes tehát ma is ellátogatni Palicsra.

Folk Music Fest

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.