Ugrás a tartalomra

Zenta: A Bolyaisok őszre mutatják be új filmjüket

2016.07.14
11:12
Új kisfilmet készít a zentai Bolyai Filmműhely, melynek címe Házi olvasmányok röviden
Új kisfilmet készít a zentai Bolyai Filmműhely, melynek címe Házi olvasmányok röviden. A mű témája, hogy a mai világ hogyan értelmezi a klasszikus házi olvasmányokat. A kisfilm rendezője elmondta: a forgatókönyv alapja még az általános iskola 5-ik osztályában született meg, ezt bővítették ki. Vrbaški Viktor, rendező: „Arról szól, hogy van egy kis csoport, aki el akarja játszani a házi olvasmányokat, az ilyen klasszikusokat, mint a Pál utcai fiúk, akkor Toldi, A kis herceg és kell nekik egy producer – rendező, aki pénzeli az egészet, nyugatról jön egy rendező, aki beleköt mindenbe modernizálni akarja az egészet, és átírja a nagy műalkotásokat.” A forgatást a múlt hét végén fejezték be a zentai Magyar Kamaraszínházban. Nyolc személy játszott benne. A filmet nagyjából 20-25 percese tervezik. Vaga Péter, a film operatőre szerint elég nagy munka volt, mert öt délutánon keresztül forgattak. Vaga Péter: „Technikai dolgokba szóltam bele, világítás, hang minősége, meg hogy beleférnek-e a szereplők a kamerának a képébe.” A tervek szerint a filmet a Bolyaiban vetítik le - emelte ki Vrbaški. Hozzátette: „Lesz egy premier, amikor kész lesz a film, csinálunk a színészeknek is meg a tanároknak is, akik meg akarják nézni, vagy bárkinek aki meg akarja nézni. Szerintem itt lesz a Bolyaiban.” A kisfilm őszre, legkésőbb novemberben lesz kész.
Zenta
Bolyai tehetséggondozó Gimnázium

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.