Ugrás a tartalomra

Zenta: Gyerekeknek adott koncertet a Szerbiai RTV fúvósötöse (videó)

2017.04.25
15:28
A Szerbiai Rádió és Televízió Fúvósötös Együttese adott koncertet a zentai iskolásoknak kedd délben a Városi Hangversenyteremben
A Szerbiai Rádió és Televízió Fúvósötös Együttese adott koncertet a zentai iskolásoknak kedd délben a Városi Hangversenyteremben. A klasszikus komolyzenei művek mellett ismert film- és rajzfilmslágerek is felcsendültek.   hangverseny zenta 4 A jelenlévő kisiskolások figyelmesen hallgatták a koncertet, amelyet Dunja Petrić, a rendezvény moderátora tett még érdekesebbé a zeneszámok közötti felkonferálásokkal. A tanulók számára nem voltak ismeretlenek sem a hangszerek, sem pedig az eljátszott művek. Berta Fanni, tanuló: „Azt szoktuk csinálni, hogy zenét hallgatunk, és ő megkérdezi tőlünk, hogy ki énekli, milyen fajta zene, és tulajdonképpen így szoktunk foglalkozni komolyzenével, és én ezt nagyon kedvelem.” hangverseny zenta 3 A gyermekkoncert repertoárjában a klasszikus komolyzenei művek mellett helyet kaptak az ismert film- és rajzfilmslágerek, mint például a Jégvarázs, a Simpson család, vagy a Harry Potter ismert dallamai is. Ivana Dakić, tag, Szerbiai Rádió és Televízió Fúvósötös Együttese: „A gyerekek az új közönségünk. Reméljük, ha ezek a gyerekek felnőnek, továbbra is eljárnak komolyzenei koncertekre. Ez volt a célunk.” hangverseny zenta 2 A szervezők szívesen segítettek abban, hogy az ötös formáció minél közelebb kerüljön célja eléréséhez. Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ: „Egy nagyon kellemes és hosszantartó levelezést folytattunk, amelyben megbeszéltük azt, hogy mennyire fontos a zenekultúrának a terjesztése, mind a fiatal korosztály, mind a felnőtt korosztály tekintetében. Tulajdonképpen ők kerestek meg bennünket, Zentán, viszont mi befogadó intézményként ebben jó lehetőséget láttunk arra, hogy megmozgassuk a zentai fiatalságot.” hangverseny zenta 5 A fúvósötös tagjai már régóta együtt dolgoztak a Szerbiai Rádió és Televízió szimfonikus zenekarával, azonban a kvintettfelállás két éve alakult a jobb együttműködés érdekében. Az együttes tagjai: Ana Bogdanović Radić fuvolán, Ivana Dakić oboán, Vojislav Dukić klarinéton, Zoran Kocić fagotton, míg Siniša Roknić kürtön játszik.



Zenta
koncert
gyerekek
Szerbiai RTV
fúvósötös

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.