Ugrás a tartalomra

Zenta: Műsorral készültek a Kéz a Kézben védencei (videó)

2016.12.04
09:30
December 3-a a fogyatékkal élők világnapja
December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. Ebből az alkalomból tartotta meg hagyományos ünnepi műsorát a zentai Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete a zentai Művelődési Házban. Az eseményen a szervezet gondozottjai léptek a színpadra. Nagy lelkesedéssel mutatták be produkcióikat a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete gondozottjai, akik hónapokon át készültek arra, hogy megmutathassák, ők is ugyanolyanok, mint a többi ember. Csontos Bata Márta, nevelő: „A sérült gyerekeknek, fiataloknak nagy jelentőségű ez a nap, mert megmutathatják magukat és szerepelhetnek a nyilvánosság előtt. Mi ezzel a rendezvénnyel szeretnénk felhívni a társadalmunk figyelmét a fogyatékosokra.” vlcsnap-2016-12-04-12h12m48s250 Annak ellenére, hogy az utóbbi években sokat javult a helyzet, a fogyatékkal élők még mindig a társadalom kirekesztett tagjainak számítanak. Ezért is lenne fontos, hogy jobban odafigyeljünk rájuk. Rác Magdolna, a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezetének elnöke: „Én úgy érzem, hogy talán nem kellene elfordulni tőlük, jobban kellene őket szeretni, elfogadni az ő szeretetüket. Meg tudják mutatni az ő szeretetüket, és ezt el kellene fogadni, én úgy értem, hogy ez lenne a legfontosabb, hogy elfogadjuk az ő szeretetüket, és szeressük őket.”



A Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete által életre hívott napközis foglalkozások keretében jelenleg 20 fogyatékkal élő személlyel foglalkoznak napi rendszerességgel, de az egyesület pártfogoltjainak száma meghaladja a 35 főt is. A műhelymunkákon a gondozottak elsajátíthatják a napi rutin elvégzését, valamint kreatív munkákban is részt vehetnek. Emellett naponta van torna- és táncórájuk, heti 2-3 alkalommal pedig énekórát is tartanak számukra.
műsor
Zenta
Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete
fogyatékkal élők

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.