Ugrás a tartalomra

A zentai alkotóműhely idei témája a papír

2018.06.26
13:23
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Kilencedik alkalommal tartják Zentán a Nemzetközi Grafikai és Festészeti Alkotóműhelyt. A műhelymunka szombatig tart. A hatnapos alkotótáborban főként grafikai alkotások készülnek.

Az alkotóműhely második napján már készülőfélben vannak a képzőművészek alkotásai. Orcsik Jessica először vesz részt a műhelymunkában: „Akvarellel dolgozok a héten. De más technikákat is bele szeretnék keverni. Például zsírkrétát vagy pasztellt. De nincs még konkrét elképzelésem, csak tudom, hogy akvarellezni szeretnék.”

Kilenc képzőművész vesz részt az alkotóműhely munkájában. Kozma Laura Szabadkáról érkezett, és grafikai alkotásokkal dolgozik a héten: „Általában tájaknak tűnnek ezek a dolgaim. Néha kivehetőek, néha pedig nem. Egyelőre megpróbáltam az első nyomatot köztesre készíteni. Aztán majd meglátom, hogy milyen irányba jutok el vele.

A műhely idei témája a papír, amelyet a képzőművészek változatos módon használhatnak fel. Mezei Erzsébet, főszervező: „Inspirálta ez a téma az alkotókat. A kollázstól kezdve a nyomatokon keresztül minden van. Kísérleteznek is. Vannak, akik a papírral bármit meg tudnak csinálni. Itt van például Csernik Attila, aki a papír különböző formáival játszik. Most is egy térformát készít.

A grafikai műhelymunkák során készült alkotásokat egy decemberi kiállításon tekinthetik majd meg az érdeklődők.

Zenta
alkotóműhely
papír

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.