Ugrás a tartalomra

A zentai Bolyai Filmműhely diákjai bemutatták az elmúlt év filmtermését (videó)

2017.06.01
14:10
Bemutatták az elmúlt év filmtermését a Bolyai Filmműhely diákjai
Bemutatták az elmúlt év filmtermését a Bolyai Filmműhely diákjai. Az alkotások között több nyertes produkció is volt, amelyek tovább öregbítették a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium hírnevét. Nagy népszerűségnek örvend a Bolyai Filmműhely a diákok körében, hiszen hatására többen életpályának választják a filmezést. Vrbaski Viktor, diák: „Szeretek filmeket csinálni, mert az egyben művészet is és egyben logika is kell hozzá, odafigyelés, precizitás.” Az iskola a lehetőségekhez mérten támogatja a szakkörösöket. Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium: „Minden olyasmiben támogatjuk őket, ami helyet, időt, felszereltséget jelent számukra, hiszen az iskola tantermeiben az iskola technikai berendezéseivel dolgoznak, ezzel tanulnak, készítik a kisfilmjeiket.” Póth Imre hetente utazik Zentára, hogy foglalkozzon a diákokkal. Szerinte a technika rohamos fejlődése leegyszerűsíti a filmkészítést, azonban van ami nem változott az évek során.



Póth Imre, rendező: „Maga a film nyelv és a film kifejező eszköze az tulajdonképpen megmaradt a régi időkből, és ez az amit én próbálok beleverni a filmesek, az alkotók fejébe. A szakmát meg kell tanulni, a filmnek van egy nyelvezete.” A Bolyai Filmműhely a legutóbbi Lakiteleki Filmfesztiválról egy külön- és egy közönségdíjjal tért haza. Megyeri Gábor, tanár, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium: „A legtöbbször megfordulunk, és nagyon szép sikereket érünk el a Lakiteleki Filmfesztiválon. Azt tudni kell erről a filmfesztiválról, hogy 99%-ban már profi stúdióknak, televízióknak a munkatársaival mérkőzünk. Volt már első díjunk is, de általában műhely díjat, külön és közönségdíjat szoktunk kapni.” A végzős diákok sok esetben a jövőben is megmaradnak a filmezés mellett.
Zenta
Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium
Póth Imre

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.