Ugrás a tartalomra

A Zentai Magyar Kamaraszínház volt a VM4K vendége

2024.02.02
12:52
2024.02.02
16:29
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Magyar Kamaraszínház vezetői voltak a VM4K Csütörtök esték című programsorozatának vendégei.

Oláh K. Tamás beszélgetett Mezei Kinga művészeti vezetővel és Dévai Zoltán igazgatóval a színház és a társulat megalakulásáról és kihívásairól. A zentai színház sokszínű repertoárral készül az idei évre.

A Zentai Magyar Kamaraszínház a legfiatalabb a vajdasági magyar színházak közül, sok kiváló művészt adott a közösségnek, hangzott el VM4K-ban.

Mezei Kinga művészeti vezető, Zentai Magyar Kamaraszínház: „A második bemutatónk Görgey Gábor Vörösmarty átirata volt, Handabasa, avagy a fátyol titkai, ez egy vérbő komédia, és nagyon szereti a közönség, zenés, táncos kiváló karakterekkel, egy nagyon szerethető előadás. Most felújítunk majd egy régebbi produkciót új szereposztásban, Kiss Csaba Csehov átiratában a De mi lett a nővel? című produkciót. Majd utána egy Domonkos István produkciót fogunk felújítani Szedjetek szét címmel.”

Folyamatosan érkeznek hozzájuk a meghívások vendégfellépésekre, külföldről és itthonról is. A legfontosabb számukra mégis az, hogy sokat lépnek fel Vajdaság-szerte kisebb falvakban és városokban. Elindítottak egy összművészeti programsorozatot TiszapArt-estek címmel, ahol filmvetítéseket, irodalmi esteket, beszélgetéseket tartanak - emelte ki Mezei Kinga a színház művészeti vezetője.

Dévai Zoltán igazgató, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Azoknak a munkatársaknak, akik ott vannak a színházban, azokat a munkahelyeket sikerült most biztosítani, persze nyilván itt nem szeretnénk megállni, úgyhogy a terv az az, hogy a jövőben, ha lehet ez a szám bővüljön.”

Jelen pillanatban a vezetőségen kívül ketten dolgoznak az irodában, a társulatban öt színész van, továbbá egy hangtechnikus, egy fénytechnikus és egy műszaki munkatárs segíti a színház mindennapi munkáját.

Zentai Magyar Kamaraszínház
VM4K
Csütörtök esték
Oláh K. Tamás
dr. Mezei Kinga
Dévai Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.