Ugrás a tartalomra

Zentaiaké a fődíj a Középiskolások Szín-és Filmművészeti Vetélkedőjén

2018.04.22
10:04
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Véget ért a Középiskolások Szín-és Filmművészeti Vetélkedője.

A László Sándor színész-rendező, egyetemi tanár, Mezei Kinga színész-rendező és Fejős Csilla filmrendező összetételű zsűri a legjobb előadásnak járó díjat a Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszóinak ítélte oda az Óz, a nagy varázsló című produkcióért. Ugyanebben az előadásban nyújtott alakításukért díjazták Szabó Róbertet és Dragić Mariannát. A legszórakoztatóbb előadás díját a szabadkai Népkör Fabula Színjátszó Grund nyerte el a Páratlan páros című előadásért, amelyben Gregus Lilla és Mészáros Áron alakítását is díjazták. Az Innovatív díjat a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium csapata nyerte el a Perspektíva című produkcióért. A legjobb filmnek járó díjat a Bolyai Filmműhely vitte el a The Old West című alkotásért. A legjobb filmrendezőnek járó elismerést Nyilas Orsolya, a Nem mered című rövidfilm készítője vihette haza. A Mayfly Filmklub K.ÁBEL című alkotását Perspektíva díjjal tüntették ki. Különdíjban részesült Szecsei Tamás, Kovács Dorina, Gresák Lea, Kőműves Csaba Bence, Szabó Regina, Ágyas Ádám, Dimitrov Nikoletta és Dupák Fanni.

 

Középiskolások Szín-és Filmművészeti Vetélkedője
Zentai Magyar Kamaraszínház

Most

21:59, Frissítve: 08:00

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.