Ugrás a tartalomra

Zentán vendégszerepelt az Újvidéki Színház

2018.06.01
10:26
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Színház vendégjátéka, Kiss Csaba: A dög című darabja volt látható a zentai Művelődési Házban.

Egy tutyimutyi férj, egy átlagos feleség, és egy teljesen átlagos házasság, amelybe beletapos egy kis dög - erről szól az Újvidéki Színház előadása, amelyet Zentán láthatott a közönség. Kiss Csaba: A dög című színdarabját a Művelődési Házban játszották.

Géza és Irén hétköznapi házasságban élnek, de egy dög beletapos az idillikus családi életbe. A női főszerepet - Irént - Krizsán Szilvia játssza. „Egy nagyon-nagyon különös előadás abból a szempontból, hogy én vagyok az egyetlen színésznő a darabban, ugyanakkor nem az egyetlen női szereplő. Tehát az összes többi női szerepet férfiak alakítják.”

A dög ebben a darabban nem nő, hanem egy jelenség – valami, ami látszólag a semmiből lép be egy család életébe és teszi azt tönkre. A darab több különböző oldalról elemzi egy házasság szétesését, amelyet ebben az esetben a férj okoz, aki enged a csábításnak. Mészáros Árpád, színész, Újvidéki Színház: „Ez olyan hazugságok szövevényét, forgatagát indítja el, hogy megbánja a napot is, amikor találkozott egyáltalán az illető nőszeméllyel, de ettől lesz komikus a szituáció, és a nézők számára lehetőleg élvezhető is, hogy mindenki talál magának egy ismerős szituációt, legalábbis hasonló helyzetben már mindenki volt.”

A díszletekben gazdag előadást Olivera Đorđević rendezte. A dramaturg Lénárd Róbert volt. „Egy kicsit időszűkében voltunk, ezt be kell vallani. Nem annyira a szöveg, nem annyira a szerepek voltak szerintem problémásak, hanem rengeteg pici, apró technikai probléma van az előadásban, pakolások, átállások, amiket nagyon be kellett gyakorolni, és talán ez volt a legnehezebb része a dolognak.”

A dög című előadás szeptembertől újra látható az Újvidéki Színházban.

Zenta
Újvidéki Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.