Ugrás a tartalomra

130 millió dinárt fordít a topolyai önkormányzat az iskoláskor előtti intézmény működésére

2023.10.05
16:35
2023.10.05
17:01
Forrás
Pannon RTV
Megnövelték az újszülöttek utáni községi járandóságot, valamint emelkedik az egyetemisták ösztöndíja is - ismertette Szatmári Adrián.

A topolyai polgármester a gyermekhét alkalmából fogadta a legifjabb polgárokat, valamint a helyi és a gunarasi óvodába is ellátogatott.

A Községi Képviselő-testület tanácstermében fogadta Szatmári Adrián polgármester a topolyai Kolibri óvoda növendékeit, akikkel arról is beszélgettek, hogy ők hogyan fejlesztenék a várost. Ezt követően a Gorica épületében működő három oviscsoportot látogatta meg a polgármester. A gyerekhét alkalmából számos programon vesznek részt az ovisok.

Csihi Regina, Topolya: „Teniszen gyakoroltunk, rá kellett rakni, amivel dobnak, rá kellett menni a labdával és a hálón át kellett dobni. A legjobban ezen a héten a könyvtár tetszett.”

737 gyermek jár a Bambi Iskoláskor Előtti Intézménybe a község területén. Fényszárosi Fekete Tímea, igazgató, Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény, Topolya: „Összesen van 13 épületünk, négy van Topolyán, a többi pedig a Topolya Község falvaiban találhatóak meg. 38 csoportunk van, ebből 7 csoport a bölcsődei csoport. A bölcsődei csoportok a központi épületünkben vannak, valamint Bácskossuthfalván, illetve a Zentai úti óvodában.”

Nagyon fontos, hogy a városon kívül a falvakban is működnek iskoláskor előtti intézmények és iskolák, ezt az oktatási hálózatot fenn szeretné tartani az önkormányzat - emelte ki Szatmári Adrián polgármester. „Az iskoláskor előtti intézmény működésére mintegy 130 millió dinárt irányzunk elő a községi költségvetésből és az a célja az önkormányzatnak, hogy egy biztonságos, egészséges, tiszta környezetet biztosítson a gyerekeknek, ugyanakkor a gyermekhét nagyon jó alkalom arra, hogy a közvélemény figyelmét, de a gyermekek figyelmét is felhívjuk a toleranciára, a gyermekek jogaira.”

Az újszülöttek utáni juttatást idén 15 ezerről 30 ezer dinárra növelték, a középiskolások utaztatása községen belül ingyenes, községen kívül 6600 dinár támogatást biztosítanak önkormányzati forrásból, valamint idén az egyetemisták ösztöndíját 5 ezerről 8 ezer dinárra emelik - tette hozzá Szatmári Adrián topolyai polgármester.

Topolya
óvoda

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.