Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

150 éves hagyomány, amely most is meg tudja szólítani az embereket

2023.09.18
20:57
Forrás
Pannon RTV
A torontálvásárhelyiek a régi jószág- és kirakodóvásárokat ünnepként élték meg, hiszen azokon a napokon felélénkült az élet.

Nagyon sok vendég fordult meg a faluban és mindenki megtalálta a módját, hogy hasznot hajtson a maga javára. Az idősebb korosztályhoz tartozó helyi lakosok a mai napig kedves élményként mesélnek a gyermek- és ifjúkorukban megélt, híres Torontálvásárhelyi Vásárról.

Az évente négy alkalommal, pénteki napon megrendezésre kerülő jószág- és kirakodóvásár mindig augusztusban volt a legnagyobb. Mindenfajta állatkereskedelem folyt, de a lókereskedelem volt a legnagyobb. Egész Európából hoztak több ezer lovat is és adták el más országokba, hiszen a mezőgazdaságban és a katonaságban is a lovakat használták munkára, szállításra.

A vásárnak köszönhetően megindult a település fejlődése. Kézművesek, kisiparosok költöztek Torontálvásárhelyre, mert munkalehetőség adódott számukra a vásárok által. Még fél évszázaddal ezelőtt is a kézművesek termékeit keresték a vevők.

A másfél évszázad során változott a vásár hangulata, ám Torontálvásárhely a vásárnapokon továbbra is a régió központja. A Torontálvásárhelyi Vásár 150 éves hagyománya erősíti a közösséget, amely büszke elődei munkájára. Fontos azonban az is, hogy a nagy múltú rendezvény a 21. században is meg tudja szólítani az embereket.

Közügyek
Torontálvásárhely

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.