Ugrás a tartalomra

2020-ban lehet az első premier a Szabadkai Népszínház új épületében (videó)

2017.03.29
14:46
Márciusban kezdődött el a Szabadkai Népszínház felújításának VI
Márciusban kezdődött el a Szabadkai Népszínház felújításának VI. szakasza. A munkálatok ezen fázisa 62 millió dinárba kerülnek, és az elképzelések szerint júniusig befejeződnek.      A Mladost gyár épületében próbálnak a színészek a Népszínház felújítása ideje alatt. Igaz, nincsenek helyszűkében a művészek, azonban ez mégsem nevezhető színpadnak. Gondot okoz a díszletek elhelyezése, és azok szállítása is. Miloš Stanković, megbízott igazgató, Népszínház, Szabadka: „Most a magyar társulat próbál, egy érdekes anyaggal készülnek, amely címe: Hat hét, hat tánc. Három színész játszik benne. Az az érdekes ebben, hogy a premier nem a Jadran színpadán lesz, az egyetlen színpadon, ahol bemutatókat tartunk, hanem a Sárgaház melletti kávézóban. Ez egy alternatív helyszín, három színésszel, ami gondolom érdekes lesz.”Ha minden az elképzelések szerint alakul, 2020-ban lehet az első premier az új épületben - fejezte ki reményét a Népszínház vezetője.A szabadkaiak izgatottan várják, hogy végre elkészüljön a színház. „Ha elkészül, olyan lesz, amilyet még soha, sehol nem láttam.”



tervek szerint három színpad lesz az új Népszínház épületében, de egyebek mellett kávézó is helyet kap majd, amely teraszáról kilátás nyílik a városra. Most a homlokzaton dolgoznak. Josip Kovač Striko, építési felügyelő: „Ha minden rendben megy, június elején befejezzük a hatodik fázist, és olyan információt kaptam, hogy mindjárt elkezdhetjük a hetedik fázist is. A hetedik szakaszban tervezzük befejezni a teljes homlokzatot a Vojnović utca felől, és a hetedik fázisban elkezdjük a régi rész belső felújítását.”A következő fázisra várhatóan 220 millió dinárt költenek majd.
épület
felújítás
Szabadkai Népszínház

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.