Ugrás a tartalomra

A 2023-as év sportolóit díjazták Magyarkanizsa községben

2024.02.06
10:55
2024.02.06
16:41
Forrás
Pannon RTV
Nagy Fanni és Losonc Szabolcs lett az Év sportolója Magyarkanizsa községben, mindketten a Potisje Birkózó Klub csapatát erősítik.

Hétfő délután a településen sor került az Év sportolója díjak kiosztására, ahol a legeredményesebb községbeli sportolókat, sportklubokat, sportmunkásokat díjazták.

Minden korosztályban díjazták a tavalyi év legjobban teljesítő sportolóit Magyarkanizsán. A fiúknál pionír kategóriában Újhelyi Balázs, a kadet kategóriában Lengyel Kevin, a junioroknál pedig Özvegy Dánielé lett a serleg. Mindannyian a Potisje Birkózó Klub tagjai. A felnőtt kategóriában pedig a szintén birkózó Losonc Szabolcs teljesített a legjobban, aki tavaly korosztályos magyar és szerb országos bajnoki címet szerzett, emellett az U23-as Európa-bajnokságon 5. helyezést ért el.

Losonc Szabolcs, birkózó, Potisje Birkózó Klub, Magyarkanizsa: „Az idei szezonban elsősorban az országos bajnokságot, a felnőttet és az U23-as bajnokságot szeretném megnyerni, illetve kijutni az U23-as Európa-bajnokságra is, érmet hozni onnan.”

A lányoknál a pionír kategóriában Habi Orsolya, a kadetoknál pedig Újhelyi Evelin hozta el a serleget. Mindketten birkózók. A junior kategóriában a serleget Ladányi Lídia, a Testvériség Kajak Klub tagja érdemelte ki. Felnőtt kategóriában pedig Nagy Fanni, birkózóé lett a serleg, aki a tavalyi U23-as Európa-bajnokságon a harmadik helyig menetelt.

„Most ez igazából egy jó útmutató, hogy jó úton járok és ezen az úton kell haladni tovább. Megtiszteltetés, hogy én kaptam és remélem, hogy jövőre is én leszek az Év sportolója.”

A legeredményesebb községbeli sportegyesület a Potisje Birkózó Klub lett.

Rekecki Rudolf, elnök, Potisje Birkózó Klub, Magyarkanizsa: „A 2023-as év az egy nagyon sikeres évünk volt, az egyik legsikeresebb a klub történetében. Nem a legsikeresebb, de a legjobbak között volt. Itt megemlítem a két EB bronz érmet, a világbajnoki 5. helyet, a négy érmet a Balkán-bajnokságról, a 19 egyéni országos bajnoki címet, a 6 Magyarországon nyert egyéni országos címet. Tavaly 87 versenyen voltunk, ahol 354 érmet nyertünk, 15 országban.”

A község területén egyébként 35 aktív sportegyesület működik, amelyek az önkormányzat jóvoltából minden évben támogatásban részesülnek. A hétfői díjátadó egyik célja pedig a sportolók motiválása.

Dobó Ella, gyermek és ifjúsági szakmunkatárs, Községi Sportszövetség, Magyarkanizsa: „Azt gondolom, hogy egyrészt elismerjük ezeknek a fiataloknak és a felnőtteknek az egész évben végzett munkáját, másrészt nagyon büszkék is vagyunk rájuk és szeretnénk őket motiválni, hogy a következő években is ilyen sikeres sportolók legyenek.”

A legeredményesebb edzőnek járó elismerést Újhelyi Sándor birkózó edző vette át, a legsikeresebb csapat a TSC Női Labdarugó Klub lett, valamint az életmű díjat idén Saghmeister Antal, a Kanizsa Asztalitenisz Klub egykori edzője vehette át, több évtizedes munkájáért.

Magyarkanizsa
sport
sportoló
év sportolója

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.