Ugrás a tartalomra

2023-as költségvetés és fejlesztési tervek Zentán

2022.12.21
14:06
2022.12.21
15:53
Forrás
Pannon RTV
A 2023-as költségvetés meghozatala volt a fő téma Zenta Község Képviselő-testületének idei utolsó ülésén. Az inflációval összhangban döntöttek a kommunális szolgáltatások, valamint a gáz árának emeléséről.

Elfogadták továbbá a jövő évi kádertervet is. Az ülésen elhangzott, hogy Zenta község önkormányzata számára 2023-ban a hangsúly az intézményi hálók és a közszolgáltatások jelenlegi szintjének fenntartásán lesz, és igyekeznek folytatni a megkezdett beruházásokat is. A többi között fejlesztik a nyugati és déli ipari zónában a közút struktúráját, valamint körforgalmat is építenek a város kivezető szakaszán.

Sztantity Szebasztián, gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tanácstag: „Ami már le van szerződve és folyamatban van, az a déli kútmezőn egy új kútnak a fúrása, illetve a Városháza világításának korszerűsítése. Ezek mind köztársasági, illetve tartományi forrásokból valósulnak meg. Az inkubátorház egy újabb csarnokának a felújítása, ami szintén le van szerződve. Folyamatban vannak a közbeszerzési eljárások. Ez is bekerült, illetve ennek az építésügyi felügyelet része, illetve utána az átvételre vonatkozó költségek. Szintén bekerült egy nagyobb összeg, több mint 20 millió dinár keretben, ami majd a pályázati önrészeket kell, hogy képezze a következő év vonatkozásában."

Zenta
KKT

Most

09:55, Frissítve: 13:24

Nagyszombat van

Ma van az ortodox nagyszombat, a keresztény gyász második napja a nagypéntek után. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.