Ugrás a tartalomra

2024-ben elsőbbséget élvez a Szabadkai Népszínház épületének a befejezése

2023.12.20
13:17
2023.12.20
16:21
Forrás
Pannon RTV
Továbbá két óvoda felújítása, a palicsi egészségház építése, valamint aszfaltozási munkálatok is szerepelnek a 2024-es költségvetési javaslatban, amelyről döntenek Szabadka Város Képviselő-testületének csütörtöki ülésén.

A részleteket dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke ismertette sajtótájékoztatóján.

A városi képviselő-testület 42. rendes ülésén 19 napirendi pont szerepel. A legfontosabb a jövő évi költségvetés elfogadása, amely 10,3 milliárd dinárt tesz ki, ami 9,36 százalékkal több a pótköltségvetés elfogadásánál - mondta dr. Pásztor Bálint. A VKT elnöke hozzátette, hogy a bevételekkel teljes mértékben lefedik a kiadásokat. Számos projekt befejezése élvez prioritást a 2024-es költségvetési javaslatban.

„Egyrészt a Népszínház épületének a befejezése. Ezen kívül két óvodának a felújítása. A Harcosok Sorakozója lakótelepen, valamint a Sétaerdő Helyi Közösség területén az óvoda konyhájának a befejezése, a Tiszta Szerbia projekt keretein belül a projektek elindítása, a szeméttelep szanálása. Még nagyon fontos a palicsi egészségház kiépítése. A vízművek is jelentős beruházásokat tervez a jövő esztendőben.”

Tovább folytatódik az utcák aszfaltozása több helyi közösségben Szabadka területén. A 2024-es költségvetésből legalább olyan mértékben különítenek el pénzt a munkálatokra, mint idén - tette hozzá a VKT elnöke.

„A Vasutas Helyi Közösség területén, Makkhetesen, Kisradanovácon, Csantavéren, Hajdújáráson nagyjából 100 millió dinár értékben. A vízvezetéket többek között a Zorka és a Makkhetes Helyi Közösségekben fogjuk tudni fejleszteni. Ezen kívül folytatódik Ludason a Kosztolányi ház, a hajdújárási helyi közösség épületének és a csantavéri könyvtárnak a felújítása. A Városi Könyvtár esetében a felújítás folytatódik a tető felújításával.”

Több közvállalat esetében módosulnak a működési tervek és egy általános szabályozási terv is elfogadásra kerül Királyhalom tekintetében. A falu szempontjából soha ilyen dokumentum kidolgozása nem szerepelt napirenden. Ez az utcák szabályozása és a jövőbeni infrastrukturális beruházások kivitelezése szempontjából teremti meg a jogi feltételeket - szögezte le dr. Pásztor Bálint.

VKT
sajtótájékoztató
Szabadka
Dr. Pásztor Bálint

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.