Ugrás a tartalomra

Advent a faluban - az esemény összehozza a hajdújárásiakat

2023.12.10
19:10
Forrás
Pannon RTV
A helyiek közösen készülnek, hangolódnak a karácsonyra.

16. alkalommal tartották meg az Advent a faluban elnevezésű rendezvényt Hajdújáráson.

Advent második vasárnapján a templomban jöttek össze a hajdújárásiak. A mise után sor került az adventi körmenetre is. A lakosok világító mécsesekkel a Keresztelő Szent János templomból a helyi kultúrotthon felé vették az irányt. Rontó Edit, Hajdújárás: „Én úgy szoktam készülni, és a családomban úgy készülünk a decemberi hónapban, hogy gondolunk az egész évben tapasztaltakra. Hálát adunk azért, hogy a Jóisten velünk volt ebben az évben.”

A Művelődési ház udvarán meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját is, majd karácsonyi dalokat énekeltek. A rendezvényt 16 éve minden évben megtartják. Ezzel is szeretnék szebbé tenni a karácsonyt. Sövény Rudolf, a szervezőbizottság elnöke: „Az egyik legszebb esemény, ami Hajdújáráson történik az év folyamán. Nagyon sok rendezvény van, de ez mindenképpen kiemelkedik. Adventi időszakban, a várakozás időszakában tartjuk, mikor kicsit megpróbálunk lecsendesedni, hangolódni az elkövetkező ünnepekre. Mindennél fontosabb, hogy az emberek pozitív töltettel, jó hangulatban forduljanak rá az év legszebb időszakára. Ezért csináljuk ezt a rendezvényt.”

A rendezvénynek közösség összetartó ereje is van - hangsúlyozta Kern Imre. Szabadka alpolgármestere hozzátette, nagyon fontos, hogy nemcsak Hajdújárás, hanem az egész délvidéki közösség is összetart. „Mi egyrészt várjuk a kis Jézuska születését. Ez biztos, hogy be fog következni. De van előtte egy hatalmas feladatunk, hogy jövő vasárnap elmegyünk szavazni, és megerősítsük a közösségünket. Legyen képviseletünk mint tartományi, mint országos szinten. És erős képviseletünk legyen, mert ha ez megvan, akkor tovább tudjuk vinni azt a rengeteg programot, amit eddig is csináltunk a délvidéki magyarság közösségében.”

Az érdeklődőket művelődési műsorral, és kézműves kirakodóvásárral is várták és díjazták a rajzpályázat nyerteseit is.

Advent a faluban
Hajdújárás
Sövény Rudolf
Kern Imre

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.