Ugrás a tartalomra

Aranyeső - községi vers- és prózamondó verseny Kishegyesen

2023.09.27
13:49
2023.09.27
20:54
Forrás
Pannon RTV
Az Aranyeső községi vers- és prózamondó versennyel kezdődött a Hegyesi LITERAtúra, azaz a Csépe-emléknapok rendezvénysorozat Kishegyesen. Az Aranyesőt idén ötvenedik alkalommal szervezték meg kishegyesi és bácsfeketehegyi diákok részvételével.

A 95 éve született Fehér Ferenc szövegeivel érkeztek az általános iskolások az Aranyeső községi vers- és prózamondó versenyre, amelyet a kishegyesi helyi közösség tetőterében tartottak.

Farkas Franciska, Kishegyes: „Fehér Ferenctől hoztam a Játékot, és azért választottam ezt a verset, mert egyaránt benne van az a komolyság és az a játékosság, ami nekem való."

Faragó Petra, Bácsfeketehegy: „Az erdőről szól, meg hogy az ég most hallgató. Azért választottam ezt a verset, mert vidám meg nagyon tetszik nekem, meg komoly vers."

A résztvevőket szakmai zsűri értékelte, a legjobbak könyvjutalomban részesültek. A kishegyesi Helyi közösség 1972-ben kezdeményezte, hogy emlékezzenek meg Csépe Imre helyi származású író születésnapjáról. Ennek része a községi szavalóverseny is.

Csordás Katalin, megbízott igazgató, Kishegyesi Könyvtár: „Egy emlékbizottságot hoztak létre, melynek az élére Fehér Ferenc került, és ő 1973-ban, tehát 50 éve jelentette be, hogy kezdeményezik egy községi szintű vers- és prózamondó verseny megszervezését és ennek az elnevezése lett Aranyeső, tehát ez 50 éve indult, és azóta is folyamatosan megszervezik."
 

A helyi közösség, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület és a Kishegyesi Könyvtár szervezésében zajlik a LITERAtúra rendezvénysorozat, melynek keretében pénteken a Petőfi-busz érkezik Kishegyesre, szombaton pedig ünnepélyes keretek között átadják a felújított művelődési épületegyüttest, ahol a könyvtár is helyet kap.

Aranyeső
versmodás
Csordás Katalin
Kishegyesi Könyvtár
Literatúra
Csépe-emléknapok

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.