Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az igazi tél még várat magára, de az útkarbantartók készen állnak

2021.01.27
19:05
2021.01.27
20:12
Forrás
Pannon RTV
Az idei tél még nem okozott bosszúságot az autósoknak, és a járdákról sem kellet sok havat eltakarítani. A regionális utak karbantartásáért Szabadkán a Szerbia útjai közvállat, míg a helyi utcákért, terekért a helyi Vojput közvállalat felel.

Annak ellenére, hogy az idei télen szilárd csapadék nagyon kevés esett, az útkarbantartó gépek készen állnak arra, hogy nagyobb mennyiségű hóesés esetén megtisztítsák Szabadka és a környékbeli helyi közösségek utcáit.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Szabadkán a téli szolgálat november elsejétől április elsejéig tart. A regionális utak tisztításáért a Szerbia útjai közvállalat felel, míg a városi és peremvárosi utcákért, valamint az egyéb közterületekért az illetékes városi közvállalat.

Predrag Radivojević, igazgató, Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat, Szabadka: „Előreláttuk 127 kilométer peremvárosi utcát és ugyanennyi kilométer városi utcát. A szabadkai Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat a téli időszakban a palicsi környezetvédelmi területen 2,7 kilométernyi utcát tart karban, valamint a városban összesen 846 ezer négyzetméter gyalogosjárdát, teret és kerékpárutat. Emellett mintegy 56 ezer nézetméternyi sétányt és parkolót a palicsi környezetvédelmi területen. ”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A két közvállalat téli tevékenységének összehangolása fontos a polgárok számára a csúszásmentes utak érdekében. Ennek az együttműködésnek a fejlesztése céljából tárgyalt Stevan Bakić szabadkai polgármesterrel Zoran Tasić, tartományi közlekedési titkárhelyettes.

Zoran Tasić kiemelte: „A látogatás célja elsődlegesen, hogy összehangoljuk a helyi téli szolgálat pontjait a Szerbia útjai közvállalat téli szolgálatának pontjaival, illetve az állami hatáskörökkel. Megegyeztünk, hogy a kommunikáció a közvállalat, illetve a téli szolgálatot végző helyi stáb és az állami szintű pontok között napi szintű kell, hogy legyen. Egyszerűen, ez a legfontosabb szegmense a koordinációnak, és az együttes fellépésnek arra az esetre, ha komolyabb mennyiségű csapadék jelenne meg.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

2020-ban a titkárság támogatásának köszönhetően Szabadkán már üzembe helyeztek egy sebességmérő berendezést, amelynek segítségével az autósokat figyelmeztetik a gyorshajtásra az iskolaövezetben. Idén Vajdaság-szerte 65 ilyen berendezés felszerelését támogatja a tartomány, a szabadkai önkormányzat pedig már elő is készítette a pályázati dokumentációt, csak a kiírást várják.

téli szolgálat
Predrag Radivojević
Zoran Tasić
Szabadka

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.