Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az igazi tél még várat magára, de az útkarbantartók készen állnak

2021-01-27
19:05
2021-01-27
20:12
Forrás
Pannon RTV
Az idei tél még nem okozott bosszúságot az autósoknak, és a járdákról sem kellet sok havat eltakarítani. A regionális utak karbantartásáért Szabadkán a Szerbia útjai közvállat, míg a helyi utcákért, terekért a helyi Vojput közvállalat felel.

Annak ellenére, hogy az idei télen szilárd csapadék nagyon kevés esett, az útkarbantartó gépek készen állnak arra, hogy nagyobb mennyiségű hóesés esetén megtisztítsák Szabadka és a környékbeli helyi közösségek utcáit.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Szabadkán a téli szolgálat november elsejétől április elsejéig tart. A regionális utak tisztításáért a Szerbia útjai közvállalat felel, míg a városi és peremvárosi utcákért, valamint az egyéb közterületekért az illetékes városi közvállalat.

Predrag Radivojević, igazgató, Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat, Szabadka: „Előreláttuk 127 kilométer peremvárosi utcát és ugyanennyi kilométer városi utcát. A szabadkai Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat a téli időszakban a palicsi környezetvédelmi területen 2,7 kilométernyi utcát tart karban, valamint a városban összesen 846 ezer négyzetméter gyalogosjárdát, teret és kerékpárutat. Emellett mintegy 56 ezer nézetméternyi sétányt és parkolót a palicsi környezetvédelmi területen. ”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A két közvállalat téli tevékenységének összehangolása fontos a polgárok számára a csúszásmentes utak érdekében. Ennek az együttműködésnek a fejlesztése céljából tárgyalt Stevan Bakić szabadkai polgármesterrel Zoran Tasić, tartományi közlekedési titkárhelyettes.

Zoran Tasić kiemelte: „A látogatás célja elsődlegesen, hogy összehangoljuk a helyi téli szolgálat pontjait a Szerbia útjai közvállalat téli szolgálatának pontjaival, illetve az állami hatáskörökkel. Megegyeztünk, hogy a kommunikáció a közvállalat, illetve a téli szolgálatot végző helyi stáb és az állami szintű pontok között napi szintű kell, hogy legyen. Egyszerűen, ez a legfontosabb szegmense a koordinációnak, és az együttes fellépésnek arra az esetre, ha komolyabb mennyiségű csapadék jelenne meg.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

2020-ban a titkárság támogatásának köszönhetően Szabadkán már üzembe helyeztek egy sebességmérő berendezést, amelynek segítségével az autósokat figyelmeztetik a gyorshajtásra az iskolaövezetben. Idén Vajdaság-szerte 65 ilyen berendezés felszerelését támogatja a tartomány, a szabadkai önkormányzat pedig már elő is készítette a pályázati dokumentációt, csak a kiírást várják.

téli szolgálat
Predrag Radivojević
Zoran Tasić
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.