Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Bogrács- és pálinkafesztivál Tóthfaluban

2023.06.04
14:19
2023.06.04
15:59
Forrás
Pannon RTV
Több mint 60 étellel és mintegy 40 pálinkával neveztek be a 6. Bogrács- és pálinkafesztiválra Tóthfaluban. A családbarát rendezvény egész napos programsorozattal várta a kilátogatókat.

Rotyogott a bográcsokban az étel a központi parkban. A zentai Pap Péter Pál és társasága szinte minden évben eljön az eseményre. Mint mondja, erről a versenyről mindig éremmel tér haza. Most is három bográcsban készül az étel.

„Három bográcsban főzünk. Szarvas, töltött káposzta és parlagi tyúkhúsleves, de van elkészítve vaddisznópörkölt és töltött paprika."

Összesen 50 csapat főzött, amelyek 60 különféle étellel neveztek be a gasztronómiai versenyre. A zsűri úgy véli, hogy egy igen erős mezőny alakult ki, és a résztvevők a saját tájegységükre jellemző ízeket használtak.

Ősz Szabó Imre, zsűritag: „Amikor különböző ételeket kell elbírálni, nagyon kell azt is figyelni, hogy melyik tájról jött, tiszteletbe tartani az ő ízvilágukat, mert nem lehet egy elbíráláskor rábeszélni, hogy ez a mi ízlésvilágunk szerint legyen, hanem mindenki saját tájáról hozza el azt az ételt, amit be akar mutatni."

A bográcsban főtt és sült ételek mellett különféle süteményeket is nevezhettek, de megválasztották a legfinomabb házi készítésű pálinkát is, melyre közel 40 minta érkezett be.

Csonka László, zsűri: „Itt volt eper, nem földieper, hanem ami a fán terem, abból egy-két minta volt. A többi szőlő, barack, körte ezekből több volt, de eperből nem. Szokott lenni még fügéből, volt meggy, cseresznye, tehát minden fajta gyümölcs."

A családbarát rendezvényen kézműves kirakodóvásár, gyermeksarok, ügyességi versenyek és értékes nyeremények is várták kilátogatókat.

főzőverseny
pálinkafesztivál
Bogrács- és pálinkafesztivál
Tóthfalu

Most

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.