Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bontják a rossz állapotú épületeket a palicsi víkend-telepen

2023.06.02
13:20
2023.06.02
18:38
Forrás
Pannon RTV
Megkezdték a rossz állapotú, engedély nélkül épített épületek lerombolását a palicsi víkend-telepen.

Hat hónap alatt a Palics Park Kft. munkatársai többet tettek ennek az övezetnek a rendbetételéért, mint amit az elmúlt évtizedekben bárki - mondta délelőtti sajtótájékoztatón Pásztor István. A Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke azt is bejelentette, hogy a palicsi aquapark építési munkálatainak befejezésre a határidőt július 31-re módosították. 

12 már menthetetlen épület bontása kezdődött meg a palicsi víkend-telepen. A munkálatok végeztével a telkeket az önkormányzat értékesítheti majd.  

Kártyavárként omlanak össze a rossz állapotú épületek a palicsi víkend-telepen. A szebb napokat is megélt turisztikai övezetben nagyon sok épület, nyaraló mára már lepusztult. A tavalyi év végén indított akcióban több mint 300 objektum és mintegy 430 parcella sorsáról döntöttek az illetékesek.  

Pásztor István, a Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke: „Ezek olyan épületek, amelyekről az inspekció megállapította, hogy életveszélyesek, hogy használatra nem alkalmasak, ugyanakkor megállapításra került, hogy nincsenek nekik tulajdonosuk, illetve, hogy köztulajdonban vannak, a város tulajdonában vannak, és megállapításra került az is, hogy ezeknek az épületeknek a felépítése illegális úton történt és nincsenek meg a feltételei annak, hogy ezek az épületek legalizálásra kerüljenek.”

A palicsi víkend-telep rendezése évtizedekig lehetetlennek tűnt, de most a Palics Park Kft. munkatársai hat hónap alatt elvégezték ennek a munkának a megalapozását. 36 millió dinárt biztosított a tartományi kormány erre a célra.

Dencs Valéria, igazgató, Palics Park Kft.: „Nagyon nagy öröm számunkra az, hogy fel tudtuk venni a tulajdonosokkal a kapcsolatot. Mindenki pozitívan reagált a megkeresésünkre és elmondhatom azt, hogy akivel beszéltünk, mindenki örül annak, hogy ez a hely, az egyik leggyönyörűbb része a Palicsi-tónak, a homokos strand mögötti rész végre olyan állapotba lesz hozva, hogy akár a városnak egy kiemelt befektetési helye lehet.” 

A víkend-telep rendezése mellett tovább javítják a tó körüli sétány állapotát és a Víztorony is megújul idén. A 2018 végén megkezdett, már többször módosított kivitelezési határidejű aquapark munkálatai most valóban a végéhez közelednek.  

Pásztor István, a Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke: „Meghosszabbítottuk a szerződésnek a teljesítési határidejét 2023. július 31-ig. Ez a határidő a be nem fejezett munkáknak a befejezését, a létesítménynek a technikai átvételét és a létesítménynek a próbaüzemeltetését öleli magába. Azt is szeretném elmondani, hogy a befejezéshez az összes pénzösszeg biztosítva van. A kifizetések nem történtek meg, és olyan ütemben történnek, amilyen ütemben a kivitelezési munkálatok megvalósulnak.”  

A szabadkai Városi Képviselő-testület május 4-i ülésén felhatalmazta a Palics Park Kft.-t, hogy egy pályázat által bérbe adja ezt az objektumot. Az erre illetékes bizottságot jövő héten alakítják meg. A tervek szerint 15 évre adják majd bérbe az aquaparkot, a minimális kikiáltási bérleti díj pedig havi 275 ezer dinár lesz havonta. 

Aqua Park
aquapark
Pásztor István
Dencs Valéria

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.